Stiglo dvjestotinjak navijača NEC-a: Ne želimo probleme s Boysima!

ZAJEDNO s nogometašima NEC-a stiglo je dvjestotinjak navijača kluba iz Nijmegena. Kad smo ih priupitali da li se ime njihova kluba izgovara zajedno ili slovkajući, pomalo su uvrijeđeno objasnili:

"'Neck' (vrat na engleskom) je dio tijela koji nosi glavu, NEC je u srcu."

>Mario Been: Za pozitivan rezultat protiv Dinama treba nam jako dobar dan

Već sada raspjevani i pomalo "pod gasom" sa zadovoljstvom su pozirali fotografima i odgovarali na novinarska pitanja. Večeras će se zagrijavati u Bulldog pubu u centru Zagreba, a kažu da se ne boje Bad Blue Boysa iako su im još uvijek svježa ružna sjećanja na imenjaka iz Bukurešta.

Tamošnjim su navijačima poslužili kao meta za gađanje sa stolicama, a na koncu je uslijedio i fizički obračun.

"Na utakmici protiv Dinama iz Bukurešta smo imali puno problema, ali ovdje se nadamo samo dobroj utakmici i lijepom danu. Ovo je prvi put da smo u Zagrebu. Radi se o lijepom grad, a veseli nas i dobro vrijeme. Sutra ćemo biti na stadionu bez krova na glavom, ali očekujem puno ljudi i dobru atmosferu. Čuli smo mnogo toga dobroga o hrvatskim navijačima i nadamo se dobrom navijanju", objasnio nam je jedan nizozemski navijač.

Prilikom prognoza zvučali su poprilično skromno. Neodlučen rezultat, kažu, bio bi velik kao kuća.

"Radi se samo o jednoj utakmici. 0:0 ili 1:1 bi bilo zaista dobro. Uspjeli smo iznenaditi Dinamo iz Bukurešta, nemamo mnogo iskustva u Europi", rekao nam je jedan od navijača.

Marko Petrak
Foto: H.P.

Pročitajte više