Štimac: Istina je sve što je Pukanić napisao

"NE MOGU vjerovati kako ste me se danas svi uhvatili povodom Pukanićevog teksta", izjavio nam je član Hajdukove uprave, kojeg je Ivo Pukanić u svojoj kolumni istakao kao jednog od ljudi pomoću kojih je namjeravao rušiti Presidentea Vlatka.

Štimac uopće nije htio reći ništa više osim jedne, ali itekako znakovite rečenice: "Sve što je Pukanić napisao je istina!", ali je već na sljedeće pitanje: Kako komentira dvostruku igru Zdravka Mamića, koji je u toj (po Štimcu istinitoj priči), pred njim i Pukanićem "ogadio" Markovića, ali mu  javno drži stranu kako bi nesmetano mogao provoditi samovolju u hrvatskom nogometu, odgovorio tek  "Sve sam ti rekao, sve u Pukanićevom tekstu je istina" i razgovoru je bio kraj.

Frontman Nacionala se u svojoj kolumni "Komentar tjedna" povjerio javnosti da više ne može živjeti sa velikom tajnom: da ga je Vlatko Marković u prosincu 2006, prije izborne skupštine HNS-a, preko izaslanika, tajanstvenog "visokopozicioniranog dužnosnika" M.V. pokušao potplatiti da odustane od kandidature za predsjednika HNS-a. Pukanić piše da je razlog zbog kojeg je šutio o Markovićevom nemoralu i zbog kojeg je odustao od predbožićnog izbora za prvog čovjeka hrvatskog nogometa taj što nije htio biti proglašen krivcem za ono što je po njemu već odavno bilo izvjesno: propast hrvatsko-mađarske kandidature za Euro 2012.

Pukanić je otkrio kako se  odlučio kandidirati za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, a prema njegovoj priči, glavni zavjerenici s kojima je kanio doći na vlast u Rusanovoj su bili upravo Štimac i Zdravko Mamić, s kojima je održao sastanak u studenom 2006. Na tom sastanku je Štimac navodno zagovarao radikalnije metode - Markovićevu smjenu odmah na skupštini, dok je Mamić držao da treba pričekati da Hrvatska ne dobije organizaciju Eura i tada, na izvanrednoj skupštini HNS-a u travnju, rušiti Markovića. Pukanić navodi da je Mamić u razgovoru o Markoviću govorio najružnijim riječima, ali je ustvari cijelo vrijeme "podzemnim i nadzemnim" metodama onemogućavao konspirativnog suborca Pukija i činio sve da Marković ostane u sedlu.

Pročitajte više