Što hrvatska reprezentacija bolje igra, to Nijemci manje pišu o njoj

KAKO odmiče svjetsko prvenstvo, i s njim se redaju pobjede hrvatske rukometne reprezentacije koja je s večerašnjih dva boda osigurala četvrtfinale, tako Nijemci, svjesni činjenice da će im vjerojatno upravo Hrvatska uzeti titulu, o utakmicama "paklenih" pišu sve manje, a kad pišu, drže se strogo formalne strane susreta.

Nakon prvih nekoliko utakmica moglo se čitati o vanserijskim nastupima Hrvatske, o glamuroznim pobjedama i o agilnim rješenjima, a sad se da naći samo šturi opis svakog susreta. To je, zapravo, najveći kompliment koji Nijemci mogu dati hrvatskim rukometašima.




 
Njemački Kicker, primjerice, kaže tek da je "Hrvatska i protiv Mađarske zadržala niz nepobjedivosti i pobijedila dosad neporaženo iznenađenje prvenstva 28:26". Dodaje i da je Hrvatska prva reprezentacija koja se plasirala u četvrtfinale. Niti na samu utakmicu Kicker ne troši puno riječi. "U odlučujućim trenucima utakmice Hrvati su bili vidljivo nadmoćni i odnijeli su pobjedu", piše. 

ARD, koji je dosad najviše hvalio poteze hrvatske rukometne reprezentacije, potrošio je na večerašnju utakmicu samo jedan odlomak, u kojem je spomenuo rezultat i tek malo opisao utakmicu.

RTL, kao i svaki put dosad, donosi detaljan pregled utakmice, ali ovaj put bez ijedne riječi hvale za hrvatsku reprezentaciju, držeći se strogo faktografskog odnosa. Jedino što liči na hvalu je rečenica: "Olimpski pobjednici su postavili jake temelje svom pohodu na naslov", ali nju se ionako moglo pročitati nakon svake utakmice Hrvatske.

ARD donsi danas i opsežan članak o povratku Davora Dominikovića, u kojem spominju kako sad Hrvati imaju više kredibiliteta kad govore o "teoriji zavjere". Dodaju zanimljiv detalj. Naime, u nedjelju Hrvatska igra upravo protiv Španjolaca, čiji su rukometni savez Hrvati optuživali za "prljavu igru". Na ARD-u kažu da će se Hrvatska sad moći osvetiti za to na rukometnom terenu.

Sve u svemu, ako se nastavi ovakav trend, možemo očekivati da će u slučaju Hrvatske pobjede protiv Španjolske njemački mediji spomenuti samo rezultat utakmice. No, "paklene" to očigledno ne smeta u deklasiranju svih protivnika.

Naspram njemačkih, eminetni europski sportski portali, poput primjerice Eurosporta, ukazuju na trend nepobjedivosti hrvatske reprezentacije. "Još se čeka momčad koja će na SP-u doći do pobjede nad Hrvatskom. Svoj marš nastavili su skalpom Mađarske kojoj je to prvi poraz na svjetskoj smotri." - navodi se, uz posebnu hvalu na račun Blažena Lackovića koji je sa šest pogodaka predvodio Paklene do pete pobjede ovog tjedna.

J.D./D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više