Premiership

Što se dešava s Kaneom? Prošle godine je briljirao, sad mu je učinak užasan

Foto: Matt Dunham/AP Photo/Guliver Image

HARRY KANE se sve do pred posljednji tjedan ljetnog prijelaznog roka povezivao s odlaskom u Manchester City, ali Tottenham ga nije pustio.

Napadač je izrazio želju za promjenom sredine, ali morao je ostati u londonskom klubu. Možda u tome leži razlog zašto je užasno otvorio sezonu.

Prošle sezone bio je najbolji strijelac i asistent, a u ovoj nema ni gola ni asistencije

On nakon četiri odigrana kola ove sezone još nema ni gola ni asistencije, a po utakmici prosječno bilježi samo jedan udarac i jedno ključno dodavanje.

Od igrača koji je prošlu sezonu okončao kao najbolji strijelac i asistent prvenstva očekuje se mnogo više. Kane je na kraju prošle sezone u Premiershipu imao 23 gola i 14 asistencija, dok je po utakmici bilježio 3.91 udarac i 1.46 ključnih dodavanja.

Grafika: Sofascore za IndexSport

On je propustio prvo kolo ove sezone, kada je Tottenham na domaćem terenu pobijedio Manchester City (1:0), dok je u gostujućoj pobjedi nad Wolvesom (1:0) odigrao 18 minuta pred kraj susreta.

Navijači se nadaju da će ispuniti obećanje

Nakon toga odigrao je cijele susrete u pobjedi protiv Watforda (1:0) i u porazima od Crystal Palacea (3:0) i Chelseaja (3:0).

U svim natjecanjima je odigrao sedam utakmica i zabio tri gola, ali nijedan u Premiershipu, gdje je najpotrebniji svojoj momčadi.

Pred Tottenhamom je sada neugodno gostovanje kod rivala Arsenala, a onda domaći ogled protiv Aston Ville. Navijači kluba se nadaju da će njihov najbolji igrač profunkcionirati u ovim susretima jer je ovo što sada pruža neusporedivo slabije od onog što su gledali prošle sezone.

Još se čekaju njegova djela

Kane je navijačima obećao da će biti maksimalno fokusiran da pomogne svojoj ekipi nakon što je stigla vijest da će ostati u klubu.

"Bilo je nevjerojatno vidjeti doček koji su mi navijači Spursa priredili u nedjelju i pročitati neke od poruka potpore koje sam dobio od njih proteklih tjedana. Ostat ću u Tottenhamu ovog ljeta i biti 100 posto fokusiran pomoći momčadi da uspije", napisao je Kane na Twitteru kada je potvrđeno da će i ove sezone igrati u Tottenhamu.

Ipak, još se čekaju njegova djela.

Pročitajte više