HNL

Stoper Hajduka: Ne igram radi Tudora, Kepčije i Stanića, već zbog sebe i Hajduka

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

STOPER Hajduka Stefan Simić je u posljednje dvije utakmice Prve HNL protiv Slaven Belupa i Lokomotive bio prvotimac. Prvi je to put da je zaigrao u prvenstvu od 15. prosinca prošle godine.

U međuvremenu je zaigrao u utakmici kupa protiv Graničara iz Županje početkom listopada i to je bilo to od bivšeg igrača Milana i češkog reprezentativca u posljednjih godinu dana. Jedno vrijeme nije igrao zbog ozljede stopala koju je liječio četiri mjeseca, ali više ga nije bilo na terenu zbog odluke bivšeg trenera Igora Tudora.

Simić je poziciju izgubio dolaskom dva nova obrambena igrača

Danas je opet standardni prvotimac Hajduka, u koji je stigao iz Milana na ljeto 2019. godine. Za Splićane je do sada odigrao 20 utakmica, a prema igri u posljednja dva susreta, trebao je i puno više.

"Borio sam se na terenu, da tu pokažem svoju kvalitetu. Došao sam u klub dok je bio trener Oreščanin i tadašnji sportski direktor. To se promijenilo. Došli su novi ljudi, stigla su dva nova igrača na mojoj poziciji. Nastavio sam trenirati, boriti se", kazao je Simić u razgovoru za Dalmatinski portal.

"Malo glupo zvuči, ali plaćen sam da treniram na maksimumu i da igram utakmice. Nisam igrao utakmice, ali maksimalno sam trenirao. To je moj posao", objasnio je 25-godišnji stoper.

Dolaskom Bore Primorca Simić je ponovno dobio priliku

Upitan želi li nešto posebno poručiti bivšem treneru Igoru Tudoru, sportskom direktoru Ivanu Kepčiji i savjetniku predsjednika kluba Mariju Staniću Simić je odgovorio:

"Ne mislim ništa poručiti nikome. Ja ne igram radi njih, već igram radi sebe. Nisam radi njih počeo trenirati nogomet. Ja to radim zbog sebe i Hajduka."

Za Simića se u Hajduku sve na bolje promijenilo dolaskom novog trenera.

Protiv Rijeke Simić želi tri boda

"Trener Primorac je prema meni pristupio skroz korektno. Protiv Osijeka je rekao da neće mijenjati sastav. Kada je došla reprezentativna pauza rekao mi je da ćemo imati dva tjedna priprema. Ja sam se dokazao, zahvalan sam na prilici, najvažnije mi je igrati", kazao je Simić, koji će u prvoj postavi vjerojatno biti i u nedjelju protiv Rijeke na Poljudu.

"Idemo iz utakmice u utakmicu. Zaredali smo s dvije pobjede. Čeka nas neugodna Rijeka. Želimo sva tri boda", zaključio je stoper Hajduka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više