Strani mediji o Kovaču: Otišao je zbog umora i nedostatka motivacije

STRANI mediji dosta su pozornosti dali oproštaju Roberta Kovača od nogometa. Kovač se u 37. godini života oprostio u dresu Dinama nakon sezone i pol provedene u Zagrebu.

Rođen u Berlinu, Kovač je karijeru počeo u Herthi Zehlendorf, da bi onda prešao u Nuremberg. Uslijedio je odlazak u Leverkusen, a 2001. prelazak u Bayern gdje je imao najviše uspjeha. 2005. seli se u Juventus koji je kasnije izbačen u drugu ligu pa je nakon osvajanja Serije B otišao u Borussiju Dortmund odakle je stigao u HNL.

"Kovač je bio jedan od stopera hrvatske reprezentacije u proteklom desetljeću. Nakon dvije sezone u Dinamu, Hrvat koji je promijenio dosta klubova je odlučio da je gotovo", piše AFP.

Mediji citiraju Kovačevu izjavu:

"Gotovo je. Odlučio sam se ostaviti nogometa malo zbog umora od godina, a malo zbog nedostatka motivacije", objasnio je Kovač odlazak.

"Kovač, čiji je brat Niko trener juniora u Red Bull Salzburgu, u siječnju 2009. stigao je u Zagreb nakon mnogo godina provedenih u Njemačkoj i Italiji", navodi ORF.



O Kovaču se piše i u Francuskoj.

"Kovač je za reprezentaciju igrao od 1999. do 2009. i za to vrijeme upisao preko 80 nastupa. S Bayernom je dva puta osvojio naslov prvaka Njemačke, 2003. i 2005.", stoji u tekstu L'Equipea.

Najopširniji tekst je donio Kicker.

"Kovač je 2009. zamijenio Borussiju Dinamom i s novim klubom osvojio dvostruku krunu. Od 2001. do 2005. je u Bayernu proveo najbolje razdoblje svoje karijere. Za Hrvatsku je skupio 84 nastupa, a s bratom Nikom igrao na SP-ima 2002. i 2006. i na EP-ima 2004. i 2008.", napominje Kicker.

Pročitajte više