STRAŠNI SLOVENCI Čudesni Dončić i Dragić slomili Grke za prvo mjesto skupine

Foto: Hina

REPREZENTACIJA Slovenije pobijedila je Grčku 78:72 u susretu 3. kola grupe A Eurobasketa. 
 
Slovenija je puno bolje ušla u utakmicu. ''Zmajčeki'', predvođeni najboljim mladim europskim igračem, Lukom Dončićem, prvu četvrtinu odradili su bez greške i nakon 10 minuta igre vodili su 23:13.
 
Čuvali su Slovenci prednost tijekom druge četvrtine. Međutim, Grci su za nijansu bili bolji u ovom dijelu igre i smanjili su prednost Slovenije na -5. A onda, preokret. Grčka je velikom serijom došla do šest koševa razlike i činilo se da Slovencima spasa nema. 
 

No, fantastični Dončić bio je kreator novog preokreta. Poenima i asistencijama vratio je Sloveniji prednost. U zadnju minutu ušlo se s rezultatom 73:70 za Sloveniju, a nakon odlične obrane Goran Dragić pogađa za 75:70.
 
Sloukas je na 16 sekundi do kraja smanjio na 75:72, ali to je bilo sve od njih u ovom meču. Slovenci su s linije bacanja potvrdili pobjedu i s maksimalnim učinkom čvrsto drže prvo mjesto u grupi.
 
Luka Dončić je vodio Sloveniju do pobjede s 22 poena i pet skokova, Goran Dragić je dodao 20 uz četiri skoka i četiri asistencije, dok je Sloukas na drugoj strani ubacio 18.
 
U istoj skupini Francuska je očekivano lako svladala Island s 115:79, dok je u grupi B Gruzija iznenađujuće izgubila od Ukrajine 88:81.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više