Strašni United pregazio i Swansea i najavio veliku sezonu

Foto: Getty Images/Guliver Image

JAKO JE nezahvalno suditi bilo koju momčad nakon samo dvije, tri službene utakmice. No, igra koju Manchester United prikazuje na samom otvaranju sezone Premiershipa jednostavno se ne može ignorirati.

Nakon velikih 4:0 protiv West Hama prošlog vikenda, momčad Josea Mourinha istim je rezultatom danas protutnjala Swanseajem i pružila još jednu veliku partiju. Da se razumijemo, nisu West Ham i Swansea mjerilo prave snage i kvalitete, ali nitko ne može tako lako dva kola zaredom utrpati premierligaškim momčadima po četiri komada.

Swansea, koji je bez Gyflija Sigurdssona neprepoznatljiva momčad, dobro se držao sve do zadnje minute prvog poluvremena, kad je Bailly nakon kornera i gužve u šesnaestercu ugurao loptu u gol za vodstvo "crvenih vragova". Bio je to prvi Baillyjev ligaški gol u karijeri.

United je dominirao od prve do zadnje minute, stvorio je još nekoliko dobrih prilika, no tek je u završnici susreta potpuno slomio domaćine. Prvo je Lukaku u 80. minuti izbio sam pred Fabianskog, nakon lijepe asistencije Mkhitaryana, da bi dvije minute kasnije Pogba jednako dobru akciju okrunio lobom za 3:0. Konačnih 4:0 postavio je Martial, koji će se pokazati kao pravi Mourinhov džoker ove sezone.

I u prošloj utakmici ušao je u drugom poluvremenu i odmah zabio gol, a danas ga je Mourinho u igru gurnuo u 75. minuti, a gol je zabio devet minuta kasnije.

Tako je United s dvije velike pobjede otvorio sezonu u kojoj će ih se puno toga pitati kad će se na kraju priče dijeliti titula. Mourinho je poznat po tome da u drugoj sezoni u klubu briljira. Kako je krenuo, povijest bi se mogla ponoviti.

Premiership, 2. kolo:

Swansea City - Manchester United 0:4 (Bailly 45', Lukaku 80', Pogba 82', Martial 84')

Pročitajte više