Strinić: Nećemo se zamarati stvarima na koje nemamo utjecaja, protiv Češke nas je to koštalo

Foto: Hina

NAJVIŠE polemika uoči Europskog prvenstva u Francuskoj vodilo se oko Ivana Strinića. Na koncu je izbornik Ante Čačić uvrstio braniča Napolija na listu putnika za EURO i otvorio mu vrata prvog sastava.
 
Strinić je na izbornikovo povjerenje uzvratio s dvije dobre predstave.
 
"Sve me to dodatno motiviralo, bio je to dodatan poticaj", kazao je Strinić naglasivši kako je zadovoljan svojom, ali i igrom reprezentacije u susretima protiv Turske i Češke.
 
"Izuzev posljednjih 15-20 minuta dvoboja protiv Češke kada smo malo izgubili glavu."
 
Strinić je istaknuo kako je situacija na tribinama stadiona Geoffroy Guichard, ali i činjenica da su 'vatreni' ispustili vodstvo 2-0, malo potrošila momčad.
 
 "Sve nas je to malo potrošilo, više psihički, jer smo imali vodstvo 2-0. Sada se što prije moramo 'rekuperat'", naglasio je.
 
Povratnik u reprezentaciju, nakon što je propustio SP u Brazilu zbog ozljede, smatra kako španjolska reprezentacija nema previše tajni.
 
"Španjolci su vrhunski sastav i kod njih nema previše tajni. Dobro ćemo ih analizirati, premda ih dobro poznajemo."
 
U utakmicama protiv Turske i Češke naša obrana nije imala previše posla izuzev zadnjih 15 minuta posljednjeg dvoboja. No, tek sada slijedi pravi izazov. Jeste li spremni?
 
"Vidjet ćemo na utakmici jesmo li spremni", kazao je sa smiješkom.
 
Strinić je otkrio kako situacija s hrvatskim navijačima i strahovima o mogućoj kazni nije pokvarila atmosferu u taboru reprezentacije.
 
"Ništa se nije promijenilo. Svi razmišljamo pozitivno i jedva čekamo utakmice. Atmosfera u našim redovima je fenomenalna."
 
Na pitanje strahuju li igrači od novih nereda hrvatskih huligana, Strinić je samo slegnuo ramenima.
 
"Ne bi se trebali zamarati stvarima na koje nemamo utjecaja. Protiv Češke smo previše razmišljali pa je ispalo kako je ispalo. Moramo se maksimalno koncentrirati na teren."
 
Strinić je jedan od četvorice hrvatskih igrača koji imaju žuti karton i nova opomena značila bi utakmicu pauze. Preostala trojica su Marcelo Brozović, Domagoj Vida i Milan Badelj.
 
"Treba razmišljati i o tome, premda je kada utakmica krene i kada si vruć, teško razmišljati o kartonima. Izbornik će o tome voditi računa", dodao je.
 
Strinić nije bio na SP-u u Brazilu, no bio je član reprezentacije koja je nastupila na zadnjem Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. 
 
"Još sedam-osam igrača je bilo u Poljskoj, što je važno. To turnirsko iskustvo nam puno pomaže, dosta smo skupa svih ovih godina, a sve to pomaže."
 
Za razliku od suigrača koji slobodno vrijeme krate igranjem stolnog tenisa i biljara, Strinić se najviše opušta uz karte.
 
"Sve bez previše zamora," kazao je sa smiješkom dodavši. "No, u kartama treba puno razmišljati."

Pročitajte više