HRVATSKI NOGOMETAŠI

Subašić: Na tom stadionu ne bude nikoga. Pričam sam sa sobom da se motiviram

Foto: EPA-EFE

DANIJEL SUBAŠIĆ u intervjuu za L'Equipe otkrio je kako ga je neugodno iznenadio bivši Monacov potpredsjednik Vadim Vasiljev ponudom ugovora koja mu se nikako nije svidjela.

U drugom dijelu intervjua bivši hrvatski prvi golman komentira Monacov veliki problem - slabu posjećenost utakmica.

Naime, klub igra na stadionu Luja II. kapaciteta za 18 i pol tisuća gledatelja, no on je često sablasno prazan, posebno kad Monaco igra protiv neatraktivnih ligaških suparnika.

"Teško je igrati na tom stadionu. Kad se zagrijavam, na njemu nema nikoga. Morate biti psihički jaki. Razgovaram sam sa sobom kako bih se motivirao", otkrio je Francuzima bivši golman Zadra i Hajduka.

Subašić je više od pola sezone propustio zbog ozljede zadnje lože, a kad se vratio s Mundijala gdje je s Hrvatskom osvojio srebro, čelnik kluba neugodno ga je iznenadio.

Subašić: U Monacu su me zgrozili. Uopće nisam htio taj novac

"Obećao mi je na kraju prošle sezone da će mi produljiti ugovor ako završimo drugi. Prihvatio sam to, no kada sam se vratio u kolovozu, poručio je da mi može povećati plaću, ali da mi neće produljiti ugovor (op.a. aktualni mu istječe 2020., a tražio je ugovor do 2021.). Nisam želio novac, bio sam zgrožen. Nije to bilo dobro za mene, ali zaboravio sam to. Dobro mi je ovdje, volim Monaco", zaključio je Subašić.

Monacu ove sezone ne ide dobro. Zbog brojnih ozljeda važnih prvotimaca, poput Danijela, klub se bori za ostanak.

No kako se situacija popravlja, i igrači se vraćaju pa nekadašnji prvak sve bolje kotira te je ostanak u elitnom francuskom društvu vrlo izgledan.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više