Sudac kojeg je Cro Cop nazvao magarcem sudi derbi Rijeke i Dinama

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

NAKON burnog derbija na Maksimiru proteklog vikenda i brojnih pogrešaka suca Tihomira Pejina, o kojima se već danima priča, jednako burno moglo bi biti i u sljedećem kolu. U nedjelju se na Rujevici igra derbi Rijeke i Dinama, a glavni sudac bit će još jedno kontroverzno ime.


Damir Batinić bit će glavni sudac u derbiju na Rujevici. Još jedan sudac iz osječke baze blisko povezan sa Željkom Širićem, sudačkim moćnikom osuđenim za manipuliranje utakmicama, i njegovim još aktivnim prijateljem i sudačkim šefom Antom Vučemilovićem.

41-godišnji Batinić zviždaljku i crnu uniformu "naslijedio" je od oca Antona, nekadašnjeg prvoligaškog suca koji je ubijen metkom u glavu u jednom osječkom kafiću krajem 1990-ih. Brigu o njemu preuzeo je očev prijatelj Širić i brzo je napredovao do statusa UEFA-ina suca. Na glasu je kao najbogatiji hrvatski nogometni sudac. 

O njegovom penalu za Dinamo pričalo se i u saboru

Prije godinu dana Batinić je izazvao burne reakcije širom Hrvatske nakon što je u Vinkovcima u 90. minuti Dinamu dosudio penal protiv Cibalije za pobjedu 2:1, u trenutku dok su se Modri još borili s Rijekom za prvo mjesto. Svi sudački i nogometni stručnjaci potvrdili su da penala nije bilo jer je Dinamov napadač Soudani odglumio pad u šesnaestercu. Batinić je nakon utakmice priznao grešku i rekao da ga je Alžirac prevario i doveo u zabludu.

Taj jedanaesterac izazvao je reakcije javnosti, o njemu se pričalo i u saboru, a Most, tada još član vladajuće koalicije, tražio je ostavku čelnih ljudi nogometnog saveza. Batinićev potez razljutio je čak i one koji ne prate HNL. Reagirao je tada i Mirko Filipović, MMA legenda i nekadašnji nogometaš Cibalije koji je Batinića nazvao magarcem.

"Ne pratim situaciju u HNS-u. Ali ono je bilo baš tužno. Tužno i podlo od strane onog suca. Ne može se on čupat da nije vidio, on je to namjerno napravio. Žao mi je momaka koji tamo igraju za 5000 kuna i plaće im kasne, i onda dođe taj magarac i uzme im taj san", rekao je Cro Cop

Batinića po dobrom ne pamte ni Riječani. U listopadu ove sezone prvake je porazila Istra 1961 koja je zabila iz jedinog udarca na gol, a Matjaž Kek je nakon susreta oštro kritizirao suca iz Osijeka.

Pomoćnici Batiniću na Rujevici bit će Borut i Igor Križarić iz Čakovca, Pataki iz Đakova te Conjar i Bel iz Osijeka. Nadgledat će ih Davor Ivić iz Siska i Alen Gerek iz Zaboka, a na ovoj će utakmici biti i časnici za sigurnost Dominić i Svilić.
 

Pročitajte više