NBA

Sunsi ostavili Warriorse ispod 100 poena, završili mjesec bez poraza i s rekordom

Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports/Guliver

PHOENIX SUNSI u okršaju dviju momčadi s najboljim omjerom u NBA ligi svladali su Golden State Warriorse 104:96 te se 17. pobjedom u nizu izjednačili s njima na vrhu.

Prošlosezonski predstavnici Zapada u velikom finalu izgubili su tri od prve četiri utakmice u novoj sezoni, a onda krenuli u pobjednički niz kojim su izjednačili klupski rekord. Nisu ih uspjeli zaustaviti niti fantastični Warriorsi, koji su prvi put u sezoni ostali ispod 100 poena, pa je Phoenix završio studeni bez poraza.

Do pobjede su Sunsi došlo unatoč ozljedi svojeg najboljeg strijelca u prvom poluvremenu. Devin Booker izašao je zbog ozljede zadnje lože i više se nije vraćao, a pregled će pokazati kolika ga stanka očekuje.

Booker je za 15 minuta postigao 10 koševa, a Sunse su do trijumfa vodili Deandre Ayton s 24 koša i 11 skokova te Chris Paul s 15 poena, 11 asistencija, šest skokova i pet ukradenih lopti.

Domaćini su Stephena Curryja limitirali na samo 12 poena uz grozan šut 4/21, pa je najbolji strijelac Warriorsa bio Jordan Poole s 28 koševa.

Ove se dvije momčadi ponovno sastaju već u noći s petka na subotu, ovaj put u San Franciscu.

Netsi se učvrstili na vrhu Istoka

Brooklyn Netsi u gradskom su derbiju tijesno svladali New York Knickse 112:110 slobodnim bacanjima Jamesa Johnsona dvije sekunde prije kraja. 

James Harden odigrao je jednu od najboljih utakmica sezone s 34 koša, 10 skokova i osam asistencija, Kevin Durant zabio je 27, a Knickse su predvodili Alec Burks s 25 i Julius Randle s 24 koša.

Netsima je ovo bila osma pobjeda u posljednjih 10 utakmica, a u tom su razdoblju izgubili samo od Golden Statea i Phoenixa. S omjerom 15-6 drže prvo mjesto Istoka.

Rezultati:

Brooklyn - New York 112:110
Toronto - Memphis 91:98
Phoenix - Golden State 104:96
Portland - Detroit 110:92
Sacramento - LA Lakers 92:117

Pročitajte više