Susret Engleska - Hrvatska proglašen jednim od najrizičnijih na EP-u

UOČI početka Europskog prvenstva u Portugalu UEFA je utakmicu Engleska - Hrvatska proglasila jednim od najrizičnijih dvoboja na Euro-u, a dosadašnji rezultati u skupini B samo su dodatno naelektrizirali atmosferu oko ogleda "Gordog Albiona" i "Vatrenih", jer će jedna od te dvije momčadi u ponedjeljak zaključiti svoj nastup u Portugalu.

Organizatori EP-a najviše strahuju od "otočana", kojih trenutačno u Portugalu ima više od 50.000. Samo u ponedjeljak se očekuje kako će u Lisabonu biti više od 20.000 Engleza bez ulaznica za taj dvoboj. Hrvatski nogometni savez (HNS) je za ogled na Luzu (65.000 mjesta) prodao 8.150 ulaznica, dok je preko interneta ulaznice kupilo još 500-injak hrvatskih navijača.

"Upozorili smo naše navijače da ne hodaju u manjim skupinama, da izbjegavaju trgove na kojima se okupljaju Englezi, te da na stadionima slijede upute ljudi zaduženih za osiguranje," kazao je Zoran Cvrk, povjerenik za sigurnost HNS-a. Prema posljednjim informacijama iz hrvatskog veleposlanstva u Lisabonu, hrvatski navijači u Portugalu nisu imali sukoba sa zakonom, za razliku od Engleza, koji su u nekoliko mjesta na obali Atlanskog oceana imali "show". No, do sada nije bilo većih izgreda, radilo se tek izoliranim slučajavima. Ipak u Portugalu svi strahuju kako bi se mogle ponoviti scene s posljednjeg Europskog prvenstva u Belgiji i Nizozemskoj kada su engleski huligani opustošili središte Charleroia.

"Ukupna sigurnost utakmice ovisit će o rezultatu. Ukoliko Hrvatska pobijedi Englezi bi mogli izazvati nerede, no domaćin se odlično pripremio za tu utakmicu i nadam se kako će sve proći bez incidenata," zaključio je Cvrk.

Pročitajte više