Svaguša i dalje mete: Ivica Mornar kao novi sportski direktor Hajduka dovodi Perišića!?

"ŽELIM još jednom svima poručiti da dovođenjem ovog trenera okrećemo novi list. Od danas počinjemo ozbiljno rješavati kadrovsku križaljku", rekao je Joško Svaguša prilikom predstavljanja Edoarda Reje.

I nije trebalo dugo čekati na nove poteze novog predsjednika; Hajduk će dobiti novog sportskog direktora. Umjesto Ivana Buljana, ubuduće će tu funkciju obavljati 35-godišnji Ivica Mornar. Slobodna Dalmacija spominje da će jedan od prvih poteza koje će Mornar napraviti kao sportski direktor biti vraćanje Ivana Perišića. Nekadašnji junior Bijelih je pod ugovorom sa Sochauxom, a trenutno je na posudbi u belgijskog Roeselareu.

Buljanovo mjesto se trese već duže vremena, još prošle sezone se pričalo da bi mogao otići. Kakav je Buljanov status posvjedočit će činjenica da još nije upoznao novog trenera Reju. Kao njegov nasljednik spominjao se Ivica Šurjak kojega navijači ne vole, no ipak se uspio ugurati u poljudske kancelarije kao šef struke.

Svaguša je tako nakon dovođenja braće Sharbini i Reje za trenera odlučio Buljana zamijeniti Mokom. Mornaru će to biti prvi anganžman na ovoj funkciji, a navijači ga najviše pamte kao igrača koji je s Hajdukom 1995. ušao u četvrtfinale Lige prvaka. Kasnije je igrao za Eintracht, Sevillu, Ourense, Standard, Anderlecht, Portsmouth i Rennes. Otto Barić vodio ga je na Europsko prvenstvo u Portugal nakon što ga je Ćiro Blažević udaljio iz reprezentacije 1996., a poznat je kao jedan od organizatora splitskog malonogometnog turnira Četiri kafića.

Hajduk opet kažnjen zbog navijača

Od ostalih vijesti iz Hajduka spomenut ćemo da su Bijeli kažnjeni sa 25 tisuća kuna zbog rasističkog vrijeđanja Hilarija Dode iz Intera. Navijači su u 27. i 42. minuti hukali rođaku Eduarda da Silve prošle subote na Poljudu.

Pročitajte više