Šveđani od Hrvatske traže naknadu zbog otkazane prijateljske utakmice

PREDSTAVNICI Hrvatskog nogometnog saveza u kontaktu su sa švedskim kolegama zbog otkazane prijateljske utakmice, koja se 18. veljače trebala igrati u Splitu.

Naime, Švedski nogometni savez je u srijedu, kako je objavila agencija Reuters, najavio da će od Hrvatske tražiti naknadu zbog otkazane utakmice.

"Počeli smo raspravljati o naknadi, budući da su Hrvati prekršili sporazum", kazao je glavni tajnik Švedskog nogometnog saveza Sune Hellstromer, čiju je izjavu prenio Reuters.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić istaknuo je kako će sa Šveđanima pokušati usuglasiti stavove. Zasad nije poznato na kakvu naknadu računaju Šveđani, novčanu ili neku drugu.

"Naknada može biti i novčana, ali nadam se da ćemo ovo pitanje riješiti izravnim kontaktom", rekao je Srebrić.

Utakmica koju su Hrvati trebali igrati protiv Šveđana bila je dogovorena na bazi reciprociteta, jer su u travnju prošle godine "kockasti" gostovali u Švedskoj, pobijedivši 2:1.

Umjesto sa Švedskom, hrvatska reprezentacija će 18. veljače u Splitu igrati protiv Njemačke, dok Šveđani i dalje traže protivnika za taj termin.

Pročitajte više