Šveđani teškom pobjedom krenuli u obranu hokejaškog zlata, Finci razbili Bjelorusiju

ŠVEDSKI hokejaši pobjedom su krenuli u obranu zlatne medalje s Olimpijskih igara u Torinu od prije četiri godine. U prvoj utakmici u Vancouveru, u skupini C pobijedili su Njemačku 2:0.

Poprilično su se namučili Šveđani sa žilavim Nijemcima, a slomili su ih tek u drugoj trećini.

Mattias Ohlund, branič Tampa Baya, u petoj je minuti te dionice igre matirao njemačkog golmana Thomasa Greissa. Nijemci su se žalili da je Daniel Sedin nepropisno ometao njihova vratara, ali sudac se nije složio.

U 15. minuti drugoga dijela Daniel Alfredsson je prisilio Nijemce da izgube pak iza svoga gola, pločicu je uzeo Nicklas Bäckström i uposlio napadača Dallasa Louia Erikssona za konačnih 2:0.

Šveđani će u Vancouveru pokušati postati prva reprezentacija koja je obranila olimpijsko zlato još od Sovjetskog Saveza kojem je to uspjelo 1988. u Calgaryju.

Finska 45 puta pucala na bjeloruski gol 

    

Reprezentacija Finske pobijedila je Bjelorusiju 5:1 (2:0, 1:1, 2:0) u dvoboju 1. kola u C skupini na hokejaškom olimpijskom turniru u Vancouveru.

Finci su ubilježili očekivanu pobjedu, a omjer udaraca na gol 45:12, u korist Finske, dakako, najbolje svjedoči o razlici na ledu između dvije selekcije.

Dva pogotka za Finsku postigao je Niklas Hagman, napadač Calgary Flamesa, a po jedan su dodali Olli Jokinen, Valtteri Filppula i Jarkko Ruutu. Jedini gol za Bjelorusiju postigao je Sergej Kostitcin u drugoj trećini.


ZOI, hokej na ledu, 1. kolo C skupine:


Švedska - Njemačka 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Finska - Bjelorusija 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

 

Pročitajte više