SVI SU LUDI ZA SALAHOM Pogledajte njegov mural na glavnom trgu u New Yorku

EPA

SJAJNI Egipćanin Mohamed Salah ove sezone je igrao daleko najbolji nogomet na svijetu. Napadač Liverpoola zabio je 44 gola u 52 nastupa u dresu engleskog velikana.

U finalu ovogodišnje Lige prvaka Salah je morao napustiti igru zbog ozljede ramena, a odmah se pojavila vijest kako bi mogao propustiti Svjetsko prvenstvo u Rusiji, no danas je egipatski savez to demantirao.

"Uvjeravamo javnost da će Salah igrati na SP-u i nadamo se da njegov oporavak neće trajati dulje od tri tjedna", objavili su Egipćani na svojim službenim stranicama.

Salah je daleko najveća zvijezda u Egiptu, na ulicama gradova prodaju se razni predmeti s likom napadača Liverpoola, mogu se vidjeti i sjajni murali u njegovu čast, a jedan takav osvanuo je čak i u New Yorku.

Na  zgradi na Times Squareu pojavio se divovski mural s njegovim likom u bojama egipatske zastave, a Salah je fotografiju objavio na Twitteru.

Nekim navijačima je zasmetalo što Salah nije prikazan u dresu Liverpoola, no mural i dalje oduševljava.

Salah se nakon ozljede obratio navijačima koji ga iznimno poštuju.

"Ja sam borac i nadam se da ću se opraviti, želim otići u Rusiju, a vaša podrška mi daje ogromnu snagu", napisao je Salah.

Pročitajte više