Svjetski prvak iz 2014. oprostio se od njemačke reprezentacije

Foto: Guliver Image/Getty Images

TRI tjedna nakon što je Njemačka ispala u polufinalu Eura od domaćina Francuske, Bastian Schweinsteiger objavio je javnosti na svom Twitter profilu kako odstupa od mjesta kapetana njemačke nogometne reprezentacije te završava svoju 12 godina dugu reprezentativnu karijeru.
 
31-godišnji Nijemac za Elf je debitirao u lipnju 2004., a deset godina poslije ostvario je najveći uspjeh u dresu reprezentacije postavši prvakom svijeta na svjetskoj smotri u Brazilu. Za Njemačku je odigrao 120 utakmica te pritom postigao 24 pogotka.
 
Osim naslova svjetskog prvaka, Schweini je također dvaput na svjetskim smotrama bio trećeplasirani (2006. i 2010.) te jednom viceprvak Europe (2008.), dospjevši u dresu nacionalne vrste u polufinale svakog velikog natjecanja na kojem je nastupio. U reprezentativnom dresu ostvario je 81 pobjedu, 19 remija i 20 poraza.
 
Može se reći kako je odlaskom Philippa Lahma i Miroslava Klosea, te sada Bastiana Schweinsteigera, završena jedna lijepa era njemačkog reprezentativnog nogometa. 
 
Izgleda kako je budućnost plavokosog Nijemca, koji više nije poželjan ni u Mourinhovom Manchester Unitedu, sad u rukama tenisačice i njegove novopečene supruge, Ane Ivanović.
 
 

Pročitajte više