Talijani izgubili i Barzaglija

ANDREA BARZAGLI, srednji branič talijanske nogometne reprezentacije, propustit će ostatak Europskog prvenstva zbog ozljede koljena.

Italija je uoči Europskog prvenstva ostala bez svog najboljeg srednjeg braniča Fabija Cannavara, koji je otpao zbog ozljede gležnja, a sada je ostala kratka na toj poziciji za još jednog igrača.

"Euro je gotov za Barzaglija. Naš obrambeni igrač zadobio je oštećenje meniskusa na lijevom koljenu na današnjem treningu", priopćilo je vodstvo Azzurra.

Talijanski izbornik Roberto Donadoni ne može usred Eura pozvati u kadar sastava nekog drugog igrača umjesto 27-godišnjeg Barzaglija, čiji se transfer iz Palerma u njemački Wolfsburg rješava baš ovih dana.

Barzagli je u paru s Marcom Materazzijem odigrao prvu utakmicu za Italiju u C skupini protiv Nizozemske, ali je u sljedeća dva susreta, protiv Rumunjske i Francuske, Donadoni na tim pozicijama koristio Pannucija i Chiellinija. Očekuje se da će taj stoperski par zaigrati i u četvrtfinalnoj utakmici protiv Španjolske.

Barzagli je izrazio želju za ostankom u reprezentaciji, iako igrački više neće biti na dispoziciji. No, sljedećih dana morat će na operaciju.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više