Talijani: Juventus želi Hajdukovog stopera koji još nema niti minute u HNL-u

Miro Gabela/hajduk.hr

HAJDUKOV 17-godišnji stoper Mario Vušković i dalje je na meti Juventusa i Fiorentine, piše Corriere dello Sport.

Talijanski klubovi spremni su platiti tri milijuna eura Hajduku za nogometaša koji još nema niti minute u 1. HNL. Vušković nastupa za drugu momčad Hajduka u 2. HNL i ove sezone ima osam nastupa uz jedan gol.

Juventus bi ga nakon transfera htio proslijediti negdje na posudbu, a The Guardian ga je sredinom listopada svrstao među 60 najboljih mladih igrača na svijetu u konkurenciji rođenih 2001. godine.

S 15 godina i tri mjeseca promoviran je kao najmlađi član hrvatske U-17 reprezentacije za koju je debitirao u veljači 2017. 

Prije tri i pol godine bio je registriran kao Splitov igrač, ali je s Parka mladeži otišao na Poljud nakon arbitraže. Budući da mu Split nije isplatio stipendijski ugovor, što je bio dužan, iskoristio je situaciju i otišao u Hajduk. Još nije debitirao za prvu ekipu.

Posebno je zanimljiva Vuškovićeva obiteljska pozadina. Otac Danijel, danas trener, bio je Hajdukova velika nada. Djed Mario bio je junior zlatne generacije splitskog kluba, a pradjed Marko šezdesetih godina prošlog stoljeća bio je dugogodišnji klupski tajnik.

Pročitajte više