TALIJANSKI MEDIJI Roma odustala od Badelja, Kovačić odabran kao nasljednik De Rossija

Foto: Getty Images

ROMA u liku i djelu Matea Kovačića vidi nasljednika Daniela De Rossija, tvrdi talijanski list Corriere dello Sport.
 
U predstojećem ljetnom prijelaznom razdoblju rimski klub smjera temeljitu momčadsku rekonstrukciju. Sportski direktor Monchi obznanio je rukovodstvu, između ostalog, kako se pravovremeno treba pronaći i zamjenik Daniela De Rossija (34), klupske ikone koja je pri svršetku svoje ere. Prema tvrdnjama Corriere dello Sporta, Mateo Kovačić (23) markiran je kao prvi kandidat. 
 
Isprva se Milan Badelj (28) isticao kao prioritetna kupovina, no Fiorentinin središnji veznjak plemenitog kova - kojem tekući ugovor s toskanskim klubom istječe 30. lipnja - navodno je potraživao poveća platna primanja koja je Romina uprava odbila u korijenu. 
 
Skeniranjem tržišta Mateo Kovačić nametnuo se kao logičan odabir. Rimski portal La Roma 24 kontaktirao je Kovačićeva agenta Nikkyja Vuksana i provjerio transfernu pozadinu. 
 
"Morate pitati Monchija interesira li se Roma za Matea Kovačića", diplomatski je odgovorio Nikky Vuksan i naglasio kako "nema komentara" na upit napušta li Mateo Kovačić španjolsku prijestolnicu na koncu tekuće sezone. 
 
Napustivši Dinamo Zagreb, Mateo Kovačić u Inter Milan pristigao je krajem siječnja 2013. godine za 11 milijuna eura. U dresu talijanskog velikana ubilježio je 97 službenih nastupa. Sredinom kolovoza 2015. godine Real Madrid otkupio ga je za 31 milijun eura, a do današnjeg je dana za Kraljevski klub nastupio u 90 službenih mečeva. Tržišna cijena procijenjena mu je na 25 milijuna eura. Tekući ugovor sa španjolskim klubom istječe mu 30. lipnja 2021. godine.

Pročitajte više