NOVAK ĐOKOVIĆ

Talijanski teniski novinar: Đoković je pomahnitao

Foto: EPA-EFE

UBALDO Scanagatta, poznati talijanski teniski novinar, bio je gost portala ubitennis.com gdje je odgovarao na pitanja fanova. Na istom portalu je Scanagatta i zaposlen.

Dotaknuo se i Novaka Đokovića s kojim je postao poznat po interakciji tijekom Australian Opena prošle godine kada je na simpatičnom talijanskom naglasku nabrajao Đokovićeva postignuća da bi mu srpski tenisač u istom stilu dobacio: "Nije loše."

Ovoga puta Scanagatta nije imao lijepe riječi za Đokovića, kritizirao je njegove izjave tijekom koronakrize, pogotovo one o cjepivu za koronavirus i pričama da poznaje ljude koji su molitvom zagađenu vodu pretvarali u ljekovitu.

"Koronavirus je zaustavio tenis, ali nije spriječio Novaka da bude aktivan na svim društvenim mrežama. Pomahnitao je u svojim objavama. Pokazivao je vježbe, pričao o raznim stvarima. Pokazao je da nema strah od negativnih reakcija koje je izazvao svojim određenim stavovima. Ipak, dobio je više negativnih nego pozitivnih i pitam se tko ga je naveo da to uopće radi."

Potom je njegove izjave komentirao u teniskom žargonu.

"Da budemo iskreni, zabilježio je i nekoliko winnera. Ne možemo ne aplaudirati na organizaciju Adria Toura, akciju pomoći tenisačima i namjeri da održi pažnju na tenisu. To je uvijek lijepo pratiti. Znate za uzajamne simpatije koje imamo, ali to nije dovoljno za mene da skrenem pogled s njegovih dvostrukih pogrešaka i da ih pretvorim u asove. Te neforsirane greške činile su se puno brojnijim od winnera. Čak su se i oni koji nikada nisu sumnjali u Novakovu inteligenciju pitali zašto daje one antivakserske izjave, pogotovo u tom delikatnom trenutku i pandemiji poput sadašnje", rekao je talijanski novinar čije riječi prenosi B92.

 

Pročitajte više