euro 2020

Telegraph: Vlada na Wembley pušta još navijača za Euro

Foto: EPA-EFE

BRITANSKA vlada dopustit će odigravanje utakmica nokaut-faze Europskog prvenstva pred 50 posto kapaciteta Wembleyja, piše Telegraph.

Vlada Velike Britanije dala je garancije Uefi da će se utakmice u skupini u Londonu moći igrati pred 25 posto kapaciteta, odnosno pred 22.500 navijača, koliko će ih biti na otvaranju skupine D u nedjelju u 15 sati, kad se sastaju Engleska i Hrvatska. 

Britanci 21. lipnja popuštaju gotovo sve mjere, no postoji opcija da će se ta odluka pomaknuti za koji dan. Nokaut-faza na Wembleyju počinje 26. lipnja, ali Telegraph tvrdi, pozivajući se na izvore iz vlade, da eventualna odgoda popuštanja mjera neće utjecati na Euro. U prijevodu, ako se popuštanje odgodi, na Wembleyju će u nokaut-fazi svejedno biti 45.000 gledatelja.

Osvoji li skupinu, Hrvatska ostaje u Londonu

Hrvatska se nalazi u skupini D s Engleskom, Češkom i Škotskom. Pobjednik te skupine natjecanje u drugoj fazi nastavlja na Wembleyju te bi mogao imati puno veću podršku nego u nekim drugim gradovima. Drugoplasirana momčad iz te skupine seli u Kopenhagen, gdje će igrati s drugoplasiranom momčadi iz skupine E, u kojoj su Španjolska, Švedska, Poljska i Slovačka.

Bude li sudionik skupine u kojoj je Hrvatska među četiri najbolje trećeplasirane ekipe, nokaut-fazu će igrati u Sevilli, Glasgowu ili Budimpešti.

Odlazak u Veliku Britaniju i dalje je logistička noćna mora za hrvatske navijače. Svi oni koji žele ići na utakmice u Britaniju, moraju stići deset dana prije utakmice, budući da su obavezni biti u desetodnevnoj izolaciji čak i ako su cijepljeni. Tijekom izolacije su dužni obaviti testiranje drugog i osmog dana, a iz izolacije mogu izaći nakon pet dana. Kako bi to učinili, peti dan izolacije moraju imati negativan test (o vlastitom trošku), nakon čega mogu izaći iz izolacije, ali će svejedno morati napraviti još jedan test osmog dana od dolaska.

Pročitajte više