TENIS: I MCENROE PRIZNAO UZIMANJE STEROIDA

Jedan od najboljih tenisač svijeta svih vremena John McEnroe priznao je da je i on tijekom aktivne karijere redovito uzimao nedopuštene steroide. L

McEnroe je stao u obranu Britanca Grega Rusedskog, koji je bio pozitivan na steroid nandrolon na doping-testu, kazavši kako je šest godina uzimao steroide, a da toga nije bio svjestan.

"Šest godina sam uzimao steroide putem prehrane, a da nisam imao pojma da taj dodatak za prehranu daju i konjima za snagu", priznao je 43-lgodišnji McEnroe, ne otrivši tko mu je i zašto prepisao steroide.

Kontroverzni McEnroe je već ranije u svojoj autobiografiji "You Cannot Be Serious" naveo da je tijekom blistave karijere u kojoj je osvojio 77 turnira u više navrata konzumirao kokain, XTC, marihuanu i hašiš. Prije dvije godine je njegova bivša žena Tatum O'Neal otrila da je McEnroe koristio steroide, no ta priča nije dobila nikakav epilog. Udruženje ATP je s doping-testovima započelo tek sredinom osamdesetih, no i tada su tenisače testirali samo na narkotike poput kokaina, LSD-a, marihuane i hašiša, a ne na sredstva koja poboljšavaju snagu i izdržljivost sportaša.

(Hina) rš

Pročitajte više