Barcelona

Ter Stegen uzeo manje novca za novi ugovor

Foto: Guliver Image

"TRENUTNA situacija šteti klubu i to je bio bitan faktor u mojim pregovorima s Barcelonom oko novog ugovora", rekao je vratar Marc-Andre ter Stegen, koji je prošlog listopada produljio ugovor s Kataloncima do 2025. godine.

Ter Stegen je zbog Barcelonine financijske krize pristao na manje novca. Na Camp Nouu zarađuje oko osam milijuna eura po sezoni.

"Pronašli smo rješenje za prijelaznu fazu bez gledatelja. Ugovor može biti veći kad se navijači vrate. Ovisno o duljini ugovora, možemo i napraviti neke prilagodbe. Ako mi kao momčad možemo pomoći klubu, onda ćemo to i učiniti. Nikad nije bilo upitno hoću li produljiti ugovor s Barcelonom, jedino pitanje je bilo koliko će ugovor trajati", rekao je 29-godišnji Nijemac i dodao da je situacija u klubu puno mirnija otkako je na mjesto predsjednika stigao Joan Laporta.

Ter Stegen je u Barcelonu stigao 2014. godine iz Borussije Monchengladbach za 12 milijuna eura. Danas je njegova procijenjena vrijednost 75 milijuna eura i drugi je najskuplji vratar svijeta, iza Slovenca Jana Oblaka. 

Pročitajte više