Huligani Cityja brutalno pretukli navijača Uniteda

Foto: Twitter

BITKA za Manchester jučer je na Etihadu završila spektakularno. Svijet će još dugo pričati o 90 čudesnih minuta, u kojima je u prvih 45 minuta razbijeni United napravio čudo i nestvarnim preokretom slomio City 3:2 i oduzeo mu priliku da već jučer pred svojim navijačima proslavi peti naslov prvaka Engleske.
 
Bez dvojbe, s obzirom na sve što smo vidjeli, bila je to utakmica godine. No koliko god je bilo divno na Etihadu, na okolnim ulicama u Manchesteru uoči početka dvoboja dogodio se rat između navijačkih skupina Cityja i Uniteda.
 

Huligani Cityja divljali su po gradu cijeli dan, a oni najradikalniji, njih pedesetak, odjeveni u tamne jakne s kapuljačama, napali su skupinu navijača Uniteda. Ovi su se dali u bijeg, a jedan koji je pao, brutalno je pretučen. Srećom, i među njima se našlo nekoliko razumnijih koji su zaustavili iživljavanje na nesretnom fanu Uniteda. 
 
Toliko o tome da je ''Željezna lady'' Margaret Thatcher nakon tragedije na Hillsboroughu 1989. uspjela iskorijeniti huliganizam u Engleskoj.
 
Možda i je na stadionima, ali na ulicama engleskih gradova krvavije je nego prije 30 godina. Jer ovo je bila samo jedna od brutalnih tučnjava engleskih navijača u posljednje vrijeme.
 
 
 

Pročitajte više