SUPERSPORT HNL

Tko će igrati u derbiju? Dambrauskas sprema obranu kakva još nije počela utakmicu

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

OSTALA su samo dva dana do najvećeg hrvatskog derbija. U subotu od 21:05 Dinamo i Hajduk na Maksimiru igraju utakmicu petog kola SuperSport HNL-a. Bit će to njihov drugi susret ove sezone, nakon što je Dinamo bio uspješniji u izvođenju penala koji su mu donijeli trofej Superkupa.

Interes za utakmicu je velik, a Dinamo će tražiti pobjedu kojom bi odmaknuo Hajduku na vrhu ljestvice. Podsjetimo, prošle sezone Hajduk je ostvario dvije pobjede i remi u prva tri derbija. Najveći rivali su igrali i u zadnjem kolu, u kojem je Dinamo slavio, ali rezultat nije bio od primarne važnosti jer je kolo ranije Dinamo potvrdio novi naslov prvaka.

Obje momčadi zasad su i više nego zadovoljne razvojem sezone po pitanju rezultata, ali oba trenera imaju nekoliko kadrovskih upitnika. Evo kako bi Dinamo i Hajduk mogli izgledati u prvom prvenstvenom derbiju ove sezone.

Čačić ima upitnik na dvije pozicije

Čini se kako je devet Dinamovih igrača sigurno za početnu postavu u subotu, osim u slučaju ozljeda. Najveće je pitanje koga će Čačić postaviti na stoperske pozicije gdje na dva mjesta konkuriraju tri igrača.

Dino Perić, Rasmus Lauritsen i Boško Šutalo dobili su šansu u zadnjih par utakmica. Čini se kako je u zadnje vrijeme Čačiću najdraža kombinacija Perić-Šutalo. Jedino je pitanje je li Šutalo spreman u ovoj fazi sezone na žestok ritam utakmica. Josip Šutalo je i dalje ozlijeđen.

Druga dvojba je na desnom krilu. Tamo je Čačić pokušavao s Menalom i Emrelijem, ali je dosad najviše pokazao Dario Špikić. Ipak, Ivanušec bi u utakmici s ovako visokim ulogom "morao" početi, ali je vjerojatnije da će naći svoje mjesto u veznoj liniji. Iz ove perspektive se čini kako će Petković šansu čekati s klupe.

Mogući sastav Dinama:

Dambrauskas sprema obranu kakvu još nije izveo

I s druge strane se pojavljuju dvije dvojbe, i to na identičnim pozicijama. Dambrauskas je u prvom dijelu sezone dosta "šarao" s obranom i zasad je teško prognozirati tko mu je prvi izbor u njenom srcu.

S obzirom na to da je u zadnje dvije europske utakmice postepeno davao minutažu nigerijskom stoperu Chidozieu Awaziemu, ne bi nas trebalo iznenaditi ako krene od prve minute. Partner bi mu mogla biti druga prinova ove sezone, Toni Borevković.

Za očekivati je da će se Stipe Biuk vratiti na lijevo krilo s obzirom na to da David Čolina u Guimaraesu nije do kraja opravdao šansu. Pitanje je što će biti na drugoj strani napada, onoj gdje inače igra Emir Sahiti.

Dambrauskas je u nekoliko derbija na toj poziciji dao šansu Slovencu Janu Mlakaru. S njim Hajduk ima taktičku fleksibilnost zbog koje bi tijekom utakmice mogao lagano prelaziti i u formaciju 4-4-2 s rombom u sredini terena. Očekuje se kako Nikola Kalinić neće biti spreman.

Mogući sastav Hajduka:

Pročitajte više