Todorčev iz Makedonije: Majke mi nisam znao za namještaljku u Varaždinu, ja sam odigrao samo jedinicu

NAKON što je Index ukazao na indicije o namještanju utakmice Varteksa i Zadra u posljednjem kolu HNL-a, u kojima se spominjalo i ime Makedonca Gorana Todorčeva, nogometaš Osijeka javio se u našu redakciju.

Kako su ga makedonski mediji doslovno razapeli na naslovnim stranicama tamošnjih medija Todorčev je morao reagirati. U dugometražnom razgovoru ispričao nam je svoju verziju priče.

"Gledajte, ja ne znam kako tako nešto uopće i može izaći, stvarno ne znam otkud je taj "materijal" izašao. Ne znam tko je mene uopće spomenuo. Možete li to kako saznati?" - zapitao se Goran Todorčev.

Nažalost ne, no, recite nam, jeste li vi zaista dojavili, kao što se priča na forumima, da su utakmice Varteks - Zadar i Osijek - Hajduk namještene?

"Ne, odlučno to demantiram. Imam na mobitelu sve poruke spremljene koje sam slao prijateljima u Makedoniju. Za utakmicu na Poljudu javio sam svima da igraju x2, a ne da će biti iz dva u dva, poluvrijeme kraj, kao što se pisalo na tom forumu. To je izmišljotina." - rekao je Todorčev i zatim to malo pojasnio.

"Znate, kako igram u hrvatskoj ligi prijatelji me stalno zovu i pitaju me što mislim kako će koji susret završiti. Onda ja kažem dobit ćemo, ili dobit će ovaj, onaj i to nije problem, međutim problem se pojavio kada sam u posljednjih nekoliko kola pogodio sve što sam sugerirao pa se počelo naveliko govoriti kako ja skidam sve redom, jer je moje rodno mjesto Negotino, malo mjesto. Informacija se za tren proširila, i onda ja kao znam kako će koja utakmica HNL-a završiti. - objasnio je Makedonac Todorčev.

Dobro, ali što je sa utakmicom Varteks - Zadar?

"Da, to za Varteks, imam i tu poruku sačuvanu. Naime, u subotu me zvao prijatelj iz Prilepa i pitao je li istina da je ova utakmica namještena, jer se u Makedoniji nekoliko dana prije naveliko pričalo se da će biti 7+ golova. Ja tada zovem nekoliko igrača Zadra koje poznajem, a oni mi kažu da ne znaju ništa o tome, jer će Zadar nastupiti sa drugom momčadi, odnosno s juniorima. Tada ja šaljem poruku tom prijatelju iz Prilepa i napominjem da nisam ništa saznao te da odigra samo jedinicu. To sam naime i ja igrao." - istaknuo je Goran Todorčev.

Kako komentirate ovaj citat na forumu: "Ima jedan momak Todorčev, igra u Osijeku. Još u petak nam je javio da će biti 7+ golova u Varaždinu, a u subotu ujutro oko 11 sati već je utakmica bila blokirana u cijeloj Makedoniji. Moglo se igrati samo na jednom mjestu, a kvota je bila 15. Čak je rekao i nedavno da igramo Hajduk - Osijek iz 2 u 2, za što je kvota bila 20?

"Ja te izjave nikada nisam dao. Nema nimalo iste istine da sam ja dojavio nešto o te dvije utakmice. Možda sam rekao nešto u prošlosti da će Rijeka dobiti neku utakmicu ili da će Slaven dobiti Zadra ili da ćemo mi slavit u Zaprešiću, ali ove ne. Čak me i otac upitao zašto mu nisam rekao ako sam znao da se obogati. Ali ja stvarno nisam znao. Što se tiče Splita, jednostavno nema šanse da je ta utakmica namještena. Ja sam igrao tamo i nema govora o tome." - rekao je Todorčev u razgovoru za Index.

Znači niste znali ili čuli da je utakmica u Varaždinu namještena?

"Ma, cijela Makedonija je znala to prije mene. A i kada sam doznao, ništa nije bilo o rezultatu, jedino preko golova. Stvarno ne znam tko bi napisao da sam to znao i dojavio, a zbog toga su me "ubili" ovdašnji novinari. Zovu me svako malo. Znate što, je mislim da je to izašlo "van" od kladionica, oni takvo što non-stop komentiraju. Ovo što je neko slao za mene, sigurno je netko iz kladionice." - ispričao nam je Todorčev.

Dobro Gorane, no nije li čudno da se točan rezultat 5:2 znao čak nekoliko dana prije utakmice? Je li moguće da postoje namještaljke u hrvatskoj ligi?

"Znate što, svi u Makedoniji pričaju da se u Hrvatskoj puno namještaju utakmica, ali ja otkada sam došao prije godinu dana nisam upoznat sa nekim konkretnim slučajem. Čujem ja ponekad da je nešto namješteno, kao utakmica Šibenik - Slaven, ali to su sve priče, jer nitko mi nije rekao da je to sto posto pa da stavim love koliko hoću", spremno će igrač Osijeka.

Evo, dajemo vam par redaka za kraj da još jednom demantirate svoju upletenost.

"Vjerojatno se znalo u Makedoniji da će biti puno golova na toj utakmica, ali ja to nisam objavio niti ikome rekao, meni su to javili. Da sam dao tu informaciju ne bi mi bilo krivo, stvarno nisam. Utakmica Varteks - Zadar možda je i bila namještena, ali ja za to nisam znao. Tužit ću čovjeka koji je slao te poruke." - za kraj će Todorčev.

Vedran Buble
Foto:NK Osijek

Pročitajte više