Tonali ponovo kažnjen zbog klađenja

Foto: EPA

VEZNJAK engleskog nogometnog prvoligaša Newcastle Uniteda Sandro Tonali (23) kažnjen je s dva mjeseca zabrane nastupa uvjetno te s 20.000 funti zbog kršenja pravila vezanih uz zabranu klađenja u Engleskoj, objavio je Engleski nogometni savez (FA). Ovako izrečena kazna znači kako će se Tonali moći vratiti natjecanju nakon što mu istekne 10-mjesečna zabrana nastupa, koju mu je 27. listopada prošle godine izrekao Talijanski nogometni savez (FIGC) uz uvjet da ne počini novi prekršaj.

Prošle jeseni FIGC je kaznio Tonalija zbog klađenja na utakmice u Italiji te zbog toga ovaj talentirani veznjak neće moći nastupiti na Euru u Njemačkoj, gdje će Italija braniti naslov prvaka, a jedan od suparnika u skupini B bit će joj Hrvatska.

Na početku ove sezone Tonali je prešao iz Milana u Newcastle za 70 milijuna funti te je odmah pokazao kako bi trebao biti veliko pojačanje za Svrake. No, ubrzo je uslijedila suspenzija FIGC-a pa je mladi Talijan u dresu nove momčadi upisao samo osam nastupa i jedan gol, a Newcastle je daleko od ponavljanja prošlosezonskog uspjeha, kada je četvrtim mjestom osigurao nastup u Ligi prvaka.

Pročitajte više