HNL

Toplak otkrio koji ga je igrač u Gorici iznenadio: Odigrao je doktorski

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

GORICA je u posljednjem, 36. kolu Prve HNL odigrala 1:1 s Osijekom. Goričani su poveli golom Jovičića, koji je zabio s 30-ak metara, a bod Osijeku donio je Bartolec. Trener Gorice Samir Toplak komentirao je utakmicu: "Vrijedilo je doći na utakmicu", istaknuo je Toplak.

"Pripremao sam ekipu tako da je svaka utakmica bitna. Htjeli smo se pokazati u što boljem svjetlu. Imali smo taktičke novine kojima smo ih iznenadili. Bili smo dobri u prvom dijelu. U drugom poluvremenu je Osijek pritisnuo", nastavio je Toplak, dotaknuvši se Jovičićeva gola.

"Uvijek kažem igračima: 'Ako ne znate kamo s loptom, zabite je u rašlje.' Sretan sam zbog Jove. On je za mene ugodno iznenađenje. Igrača upoznat tek kad ga treniraš. Otkad sam ovdje, odigrao je doktorski. Pravi je kapetan", smatra Toplak.

"Gorica ima bogatstvo"

"Neki će reći da je ovo 17.000. utakmica u kojoj smo ispustili vodstvo. A ja mogu reći da je ovo treća utakmica u nizu bez poraza. Možemo čašu gledati kao polupunu ili polupraznu. Pesimisti koji vide samo negativno, neka i dalje tako gledaju. Mi smo svime zadovoljni. Gorica ima bogatstvo, okrenuli smo se mlađima nauštrb rezultata", rekao je Toplak, koji je naslijedio Krunoslava Rendulića.

Gorica je na kraju osvojila šesto mjesto. "Ne mogu reći da trener Rendulić nije radio dobar posao. Upalo se u crnu rupu iz koje se nije moglo izaći. Sve zajedno rezultat je dobar. Moramo biti zadovoljni. Imamo temelj, to je najbitnije. Ako pogodimo s dva-tri prava igrača, opet ćemo biti opasni", smatra Toplak.

"Odmor je za mene čak i nepotreban. Predugo sam bio na odmoru. Najviše će igrači to iskoristiti, sezona im je bila duga. S obitelji ću malo otići u inozemstvo i sigurno će mi ubrzo nedostajati nogomet. Nemamo stotine i stotine navijača, ali nas podržavaju i vole klub", zaključio je Toplak.

Pročitajte više