Torcida poslala poruku svijetu: "Oni koji su zapalili baklje veći su Hrvati nego oni što ih optužuju"

Foto: Hina

NAVIJAČKA skupina Torcida objavila je tekst o stanju u hrvatskom nogometu uoči utakmice Hrvatske i Španjolske večeras u Bordeauxu. Splićani su tekst poslali predstavnicima stranih medija, jer su dobili puno upita što se događa u Hrvatskoj, te za što se Torcida bori i zašto prosvjeduje na Rivi.

Tekst na engleskom jeziku poslali su i svim veleposlanstvima u Hrvatskoj, a u njemu, između ostalog, stoji.

"Oni koji su zapalili baklje veći su Hrvati nego oni što ih optužuju. Koliko moraju biti očajni da riskiraju novčane i zatvorske kazne, kako bi samo poslali poruku", piše u tekstu Torcide.

Odbacujemo bilo kakvu povezanost s emocionalnim ispadima pojedinaca, iako se to moglo očekivati - poručuju navijači Hajduka. Također,  u tekstu se piše i 'o Zdravku Mamiću, njegovoj zloporabi položaja, kaznenim prijavama za mito i pronevjeru, financiranju stranke koja je na vlasti, bratu Zoranu Mamiću i njegovim djelima, kontroverznom gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću, malverzacijama oko Dinama, odnosu s Lokomotivom u kojem se spominje i izbornik Ante Čačić, lihvarskim ugovorima s igračima, kao i afere s Lukom Modrićem, Dejanom Lovrenom, Eduardom da Silvom".
 
U Torcidinom izlaganju dobar dio posvećen je i Davoru Šukeru, za kojeg tvrde "da ne radi ništa", a naveli su i neke od njihovih grijehova iz prošlosti. '
 
"Želimo pomoć i želimo da se izbaci kriminal iz nogometa. Želimo da nam se vrati reprezentacija. Žalosno je imati osjećaj da je nacionalna reprezentacija ukradena i da je u rukama kriminalaca koje nije briga za domovinu nego kako napuniti džepove', istakla je Torcida..

Pročitajte više