Europska liga

Tottenham izbjegao debakl i u Bugarskoj slavio s dva igrača više

Foto: EPA

JOSE MOURINHO je bio blizu debakla u Bugarskoj, ali Tottenham je uspio preokrenuti protiv Lokomotiva iz Plovdiva te slaviti rezultatom 2:1 u 2. pretkolu Europa lige.

Englezi stvarali šanse, ali Lokomotiv prvi stigao do prednosti

Tottenham je u ovom susretu bio apsolutni favorit, ali je do pobjede stigao uz mnogo muke. Bugarski predstavnik je vodio s 1:0 sve do 80. minute, kada je Kane iz penala pogodio za 1:1. U tom momentu Lokomotiv je već imao dva igrača manje, a onda je za preokret u 85. minuti pogodio rezervni igrač Ndombele.

No krenimo redom. Tottenham je dominirao od početka susreta. Šanse su se redale, a najveća uzbuđenja bila su u 11. i 27. minuti. Prvo je Bergwijn pogodio prečku s oko 20 metara, a onda je u 27. minuti pao u kaznenom prostoru, ali sudac nije dosudio penal, iako je Masoero srušio Nizozemca.

U drugom poluvremenu Tottenham je nastavio dominirati, ali na prvi gol se čekalo sve do 71. minute, a gol je postignut na drugoj strani. Minchev je zabio za domaćina i zaledio goste.

Razlog za drugi crveni karton je bizaran

Tottenham je uzvratio devet minuta kasnije. Nakon kornera za Engleze Almeida je igrao rukom na gol-liniji i time je zaradio direktan crveni karton. Potom je crveni karton dobio i Karagaren, a razlog je sasvim bizaran. On je već imao žuti karton, ali je kopao rupu kod bijele točke, zbog čega je zaradio drugi žuti karton. Siguran izvođač penala bio je Kane.   

Tottenham je brzo iskoristio brojčanu prednost i preko Ndombelea u 85. minuti postavio konačnih 2:1.

U 3. pretkolu momčad koju predvodi Mourinho igrat će u gostima protiv Shkendije narednog četvrtka u Sjevernoj Makedoniji.

Pročitajte više