Tottenham pronašao zamjenu za "rupu" Robinsona: Potpisao Brazilac Gomes iz PSV-a

HEURELHO GOMES potpisao je četverogodišnji ugovor s Tottenhamom. Nakon četiri sezone provedene u PSV-u Gomes se odlučio na transfer nakon sukoba s predsjednikom kluba Janom Rekerom.

Može se reći kako je ovo treća odlična kupnja Spursa ovog ljeta: jer su nakon sjajnih veznjaka Luke Modrića i Giovanija Dos Santosa, doveli pojačanje na mjestu gdje je to bilo najpotrebnije. Upravo je kiksevima skloni Paul Robinson bio najslabija karika momčadi koja je proteklih godina potrošila desetke milijuna ne bi li se ugurala među englesku veliku četvorku. Gomes je sjajan golman, jedan od najzaslužnijih za uzastopne titule PSV-a u Nizozemskoj, ali i za dobre rezultate kluba u Ligi prvaka.

Nizozemski sportski časopis Voetbal International objavio je da je Tottenham 27-godišnjeg vratara platio 9 milijuna eura.

Gomes je u PSV stigao 2004. godine iz Cruzeira, a za PSV je odigrao 118 utakmica, te je pomogao momčadi da osvoji četiri uzastopna naslova u nizozemskom prvenstvu. Za reprezentaciju Brazila Gomes je nastupio 17 puta.

Nizozemski mediji kao novog vratara PSV-a najčešće spominju Šveđanina Andreasa Isakssona, trenutačno čuvara mreže Manchester Cityja.

A.K.
Foto: AFP

Pročitajte više