TRANSFER GODINE Real počeo pregovore s agentom najboljeg veznjaka svijeta

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAJBOLJI ASISTENT liga petice koji k tome postiže i krasne golove, u mančesterskom derbiju nije napravio ništa od navedenog, ali je sjajnom predstavom za pobjedu njegova Cityja nad Unitedom (2:1) pokazao da je trenutno najbolji i najkompletniji veznjak na svijetu.

Kevin De Bruyne bio je u nešto povučenijoj ulozi i više ratničkoj predstavi od onih u kakvim smo ga navikli gledati. Svejedno je i dalje suvereno vodio igru njegove momčadi, ali i kontrolirao sredinu terena općenito. Imao je najviše dodira s loptom (102) na utakmici i pri tome odigrao defenzivnije nego inače, s više vraćanja, duela i pretrpljenih udaraca. Ali ništa mu od toga nije smetalo. 
 
Mančesterski derbi odigrao je dakle u stilu Luke Modrića, od kojeg je mlađi šest godina. 

Engleski mediji navode da je Real već stupio u kontakt s Patrickom De Kosterom, agentom najboljeg dodavača u ligama petice u zadnje dvije godine (35) i službeno iskazao interes za ključnog igrača neporaženog Cityja. Kluba koji nakon spomenute pobjede u gradskom derbiju u 16. kolu, ima čak 11 bodova prednosti na vrhu Premier League ispred Uniteda. 
De Bruynea je City kupio u ljeto 2015. od Wolfsburga za 75 milijuna eura, što je tada bio klupski i britanski rekord. Ugovor s engleskim liderom ima do 2021. 
 
Ali Real je uvjeren da je igranje za najveći klub na svijetu koji je aktualni prvak Španjolske, Europe i svijeta, dovoljan mamac da ga privuče u Madrid i klub koji već u siječnju kreće u veliko pospremanje momčadi, što će kulminirati u ljetnom prijelaznom roku. 
 
De Bruyne je označen kao prva meta što se tiče ulaznih transfera. 

Pročitajte više