transferi

Transfer koji bi promijenio povijest: "Baš sve smo dogovorili i onda nas je prevario"

Foto: EPA

NAJVEĆA zvijezda ljetnog prijelaznog roka 2003. bio je PSG-ov brazilski as. Ronaldinho je tada prešao u Barcelonu i doslovno spasio potpuno potonulog velikana. Međutim, malo je poznato da je do tog transfera došlo tako što se Dinho u zadnji tren predomislio oko do kraja dogovorenog prelaska u Manchester United.

"Ferguson je sve riješio. Svečano predstavljanje bilo je zakazano, njegovi dresovi spremni"

To je otkrio Paul Scholes u intervjuu za BBC Radio 5: "Ferguson je sve riješio. Klub je pripremio svečano predstavljanje, a već su bili spremni njegovi dresovi Uniteda s imenom i brojem. I onda je Ronaldinho u doslovno zadnji tren promijenio mišljenje i otišao u Barcelonu. Bio sam tako bijesan na njega jer sam, kao i svi ostali igrači Uniteda, bio oduševljen što ću dobiti takvog suigrača.

"Trebao je biti Cantona naše generacije"

Mislim, ono, Ronaldinho! Tako smo bili uzbuđeni očekujući ga svaki dan u svlačionici. On je trebao biti Eric Cantona naše generacije. Međutim, umjesto u Manchester, otišao je u Barcelonu. Par dana kasnije igrali smo protiv njih pripremnu utakmicu i svi smo se zalijetali prema njemu kako bismo mu se udaranjem osvetili što nas je tako izigrao."

Ronaldinho je u Barceloni pokazao da je bijes Uniteda bio opravdan

Igrači Uniteda imali su zbog čega biti bijesni jer Ronaldinho je pokazao bez koga su ostali igrama za Barcelonu. Vodio ju je do dva španjolska i jednog europskog naslova, a osvojio je i Zlatnu loptu. "Ronaldinho je preporodio Barcu. Prolazili smo kroz jako teško razdoblje, a promjena koju je donio dolaskom bila je nevjerojatna" ističe Leo Messi, a među Ronaldinhove zasluge vrijedi izdvojiti i to što je brazilski velemajstor bio mentor koji je prepoznao da će maleni Argentinac biti genijalac.

Na kraju ni prevareni Manchester nije prošao loše

Na kraju ni United nije prošao loše. Milijune ušteđene Ronaldinhovim lažnjakom uložio je u izvjesnog 18-godišnjaka s Madeire po imenu Cristiano Ronaldo...

Pročitajte više