TRANSFERI

Transferi i glasine dana: Ante Ćorić odlazi u Grčku, Lyon postavio cijenu za Aouara

Foto: EPA

BLIŽI se kraj prijelaznog roka koji u većini zemalja traje do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. rok je počeo prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa 1. kolovoza.

TRANSFERI I GLASINE 26. RUJNA 

MILAN I ROMA U UTRCI ZA BEKA IZ NORWICHA

Milan i Roma proširili su listu klubova koji žele dovesti desnog beka Maxa Aaronsa iz Norwich Cityja.

Barcelona i Bayern također prate situaciju i pokušat će dovesti Aaronsa ako ne uspiju dovesti Sergina Dosta iz Ajaxa.

ARSENAL MOŽE DOBITI AOUARA ZA 60 MILIJUNA EURA

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas potvrdio je da je Houssem Aouar prva želja Arsenala, ali da ovog igrača ne želi dati ispod 60 milijuna eura, prenosi Fabrizio Romano. Uvjeti između igrača i Aouara nisu problem. Igrač želi prijeći u Arsenal, ali još nema dogovora između klubova.

INTER ŽELI SMALLINGA

Gazzetta dello Sport piše da će Inter dovesti Chrisa Smallinga iz Manchester Uniteda ako Tottenham kupi Milana Škriniara.

Inter za Slovaka traži 50 milijuna eura, a Spursi ga jako žele. United bi za Smallinga, koji je bio na posudbi u Romi, tražio oko 20 milijuna eura.

ANTE ĆORIĆ PREMA GRČKOJ

Bivši Dinamov igrač, koji je prošle sezone bio na posudbi u Almeriji iz Rome, mogao bi postati novi član grčkog Arisa, pišu tamošnji mediji.

Roma bi ga opet poslala na posudbu na jednu sezonu, ali želi da Aris preuzme njegovu plaću koja je Grcima prevelika. Ćorić u Rimu zarađuje milijuna eura po sezoni.

MILAN SVE BLIŽE NORVEŽANINU

Milan je jako zagrizao za Jens-Pettera Haugea koji je odlično igrao za Bodo/Glimt u porazu 3:2 od Milana u 3. pretkolu Europa lige.

Sjajnog 20-godišnjeg Norvežanina navodno je željela i Atalanta, ali se klub iz Bergama povukao iz tog posla i Milan je ostao jedini kandidat. Talijanski novinar Fabrizio Romano objavio je da nema nikakvih prepreka za taj transfer i on bi trebao biti realiziran sljedećeg tjedna.

CAVANI I DŽEKO PONUĐENI BARCELONI

Barcelona je u potrazi za napadačem nakon odlaska Luisa Suareza u Atletico Madrid. Prema pisanju Mundo Deportiva, ponuđeni su joj Edinson Cavani i Edin Džeko, ali katalonski klub je odbio obje ponude.

Džeko je igrač Rome koji se dugo povezivao s Juventusom, a Cavani je bez kluba od lipnja kada je napustio PSG. Već je bio u kontaktima s Benficom, Inter Miamijem, Atleticom i nekolicinom klubova u Brazilu i Argentini.

EINTRACHT NE ŽELI JOVIĆA NA POSUDBU

Luka Jović, 22-godišnji srpski napadač, definitivno odlazi na posudbu nakon jedne sezone provedene u Realu iz Madrida. Zinedine Zidane nema ga u svojim planovima za ovu sezonu, a igrač želi skupljati minute i opcija odlaska na posudbu najbolja je za sve zainteresirane strane.

Jović se želi vratiti u Eintracht iz Frankfurta za koji je igrao do dolaska u Real, ali njemački klub ne želi Jovića te će igrač morati pronaći drugi zainteresirani klub.

BARCELONA KRENULA PO DEPAYA

Španjolski AS piše kako je novi trener Barcelone Ronald Koeman zagrizao za igrača Lyona Memphisa Depaya. Nizozemski napadač želi otići u katalonski klub, a u njegovu korist ide i činjenica kako ulazi u posljednju godinu ugovora s Lyonom.

Utakmica protiv Lorienta u nedjelju bi mu trebala biti posljednja u dresu Lyona, a čini se kao francuski klub neće ostati praznih ruku jer bi u drugom smjeru trebao krenuti stoper Samuel Umtiti.

CRYSTAL PALACE KREĆE U LOV NA BREWSTERA

Londonski klub ozbiljno je zagrizao za talentiranog 20-godišnjeg Liverpoolova napadača Rhiana Brewstera.

Menadžer Crystal Palacea Chris Wilder rekao je da je razgovarao s Kloppom o Brewsteru, a Liverpool za njega traži 30 milijuna eura. No, osim toga engleski prvak inzistira na klauzuli prema kojoj bi ga imao pravo kupiti nazad nakon određenog perioda.

RÜDIGER PREMA PSG-U

Chelsea je dobio ponudu PSG-a da mu posudi Antonija Rüdigera do kraja sezone. Englezi nemaju ništa protiv, ali bi u ugovor ugradili klauzulu u obaveznom otkupu njemačkog reprezentativca koji Lampardu više ne treba.

PSG je ostao bez Thiaga Silve koji je završio baš u Chelseaju i posudba Rüdigera je vrlo moguća.

INTER ŽELI N'GOLOA KANTEA

Inter je ponovno pokazao interes za sjajnog Chelseajeva veznjaka koji nema ništa protiv odlaska iz Londona. Problem je što Chelsea traži 50 milijuna eura, što je Interu previše, a Engleze ne zanimaju ni Marcelo Brozović ni Christian Eriksen "pod račun".

Chelsea želi samo novac kako bi malo popravio financijsku sliku nakon ovog prijelaznog roka u kojem je potrošio 250 milijuna eura. Talijanski mediji javljaju da Conte u Kanteu vidi igrača s kojim bi kompletirao strašnu momčad za napad na titulu.

BIZARNA ARSENALOVA PONUDA

Veznjak Lyona Houssem Aouar silno želi do kraja prijelaznog roka ostvariti transfer u Arsenal, a i u Londonu bi ga voljeli vidjeti što je prije moguće.

Tako je Arsenal poslao ponudu od 35 milijuna eura kako bi započeo pregovore, iako zna da će ju Lyon odbiti, piše francuski RMC.

CITY KUPIO STOPERA

Portugalski TVI24 javlja kako je Benfica prodala Rubena Diasa u Manchester City. U Lisabon bi uz 50 milijuna eura fiksne odštete i 15 milijuna eura bonusa trebao stići i stoper Nicolas Otamendi. 

Podsjetimo, City je istu ponudu poslao Sevilli za Julesa Koundea i ona je odbijena, a sada se nada da će s Benficom imati više sreće. Ranije je engleski klub na sličan način dobio odbijenicu za Kalidoua Koulibalyja iz Napolija. 

MILAN KUPUJE NORVEŽANINA

Milan je pokrenuo razgovore kako bi doveo Jensa Pettera Haugea, mladog lijevog krilnog napadača Bodø/Glimta koji je u utakmici kvalifikacija za Europa ligu protiv Milana zabio prekrasan pogodak.

Maldiniju se svidio norveški nogometaš i odlučio je pokrenuti pregovore, a sutra bi trebao poslati i prvu službenu ponudu za mladog nogometaša, piše Fabrizio Romano. 

 

Pročitajte više