TRANSFERI

Transferi i glasine dana: Cavani uskoro u novom klubu, Kovač opet u igri za Brozovića

Foto: EPA

BLIŽI se kraj prijelaznog roka koji u većini zemalja traje do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. rok je počeo prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa 1. kolovoza.

TRANSFERI I GLASINE 25. RUJNA 

TRI KLUBA ŽELE CHELSEAJEVOG STOPERA

PSG, Barcelona i Roma su klubovi koji žele dovesti Antonija Rudigera iz Chelseaja do kraja ovog prijelaznog roka kako bi osnažili svoje obrane

Telegraph piše kako je Chelsea spreman prodati Rudigera, ali bi bio zadovoljan i kada bi ga samo posudio do kraja tekuće sezone. 

KOVAČ OPET LOVI BROZOVIĆA

Talijanski Corriere dello Sport tvrdi da je Atletico Madrid odustao od dovođenja Marcela Brozovića, ali da je za hrvatskog reprezentativca ozbiljno zainteresiran Monaco.

Transfer Brozovića u Atletico uključivao bi i odlazak Thomasa Parteya iz Atletica u Inter, ali madridski klub ne razmatra tu opciju. Situaciju vezanu za Brozovića prati i Monaco, koji se ponovno uključio u borbu za hrvatskog igrača. Više OVDJE.

BRANIČ PORTA ŽELI U UNITED

Alex Telles, desni bek Porta, uvjeren je kako je iznos od 20 milijuna eura koji Porto traži za njega nerealan te nagovara upravu da ga pusti u United. 

Klub iz Manchestera aktivno radi na njegovom dovođenju, ali nije voljan platiti veliku odštetu zbog toga što će Telles već sljedećeg ljeta biti slobodan igrač.

CANDREVA U SAMPDORIJI

Talijanski nogometni velikan Inter iz Milana posudio je Sampdoriji iskusnog veznjaka Antonija Candrevu (33). 

Nakon jednogodišnje posudbe Sampdoria je obavezna otkupiti Candrevu za tri milijuna eura. Tijekom karijere Candreva je odigrao i 54 utakmice za reprezentaciju Italije, a posljednju u ožujku 2018.

UTRKA ZA STOPERA BARCELONE

Manchester United, Lyon, Arsenal, Rennes i Inter su klubovi koji rade na dovođenju Samuela Umtitija iz Barcelone kao pojačanja za stopersku poziciju, piše The Sun.

Barcelona se rješava igrača pa su tako klub već napustili Arturo Vidal, Ivan Rakitić, Nelson Semedo i Luis Suarez, a sada bi istim putem mogao i Umtiti za zasad nepoznatu odštetu. Više OVDJE.

GUARDIOLA TRAŽI STOPERA

Počeli su pregovori Manchester Cityja i Benfice oko Rubena Diasa. Engleska momčad poslala je ponudu za stopera portugalske momčadi koja uključuje novac i Nicolasa Otamendija.

Ukupna vrijednost ponude je 55 milijuna eura, ali zasad nema odgovora iz Portugala. Podsjetimo, City je istu ponudu poslao Sevilli za Julesa Koundea i ona je odbijena, a sada se nada da će s Benficom imati više sreće. Ranije je engleski klub na sličan način dobio odbijenicu za Kalidoua Koulibalyja iz Napolija. 

SUAREZ SLUŽBENO U ATLETICU

Atletico Madrida je doveo Luisa Suareza iz Barcelone za 5,5 milijuna eura, a s njim je potpisao ugovor na dvije godine, objavljeno je na službenoj stranici madridskog kluba.

Ovaj 33-godišnji Urugvajac imao je još godinu ugovora s Barcelonom, ali dolaskom novog trenera Ronalda Koemana izgubio je mjesto u momčadi. Više OVDJE.

NOVO IME IDE PREMA LIVERPOOLU

Everton i Carlo Ancelotti žele u Englesku dovesti još jednu zvijezdu nakon što su kupili Jamesa Rodrigueza iz Real Madrida i Allana iz Napolija.

Sada je riječ o još jednom igraču Napolija, poljskom napadaču Arkadiuszu Miliku koji je ranije ovog ljeta povezivan s Romom, piše Gianluca Di Marzio. 

Nije poznato je li Everton već poslao ponudu, ali sigurno je da je izrazio interes za Poljaka. Osim Evertona, zainteresiran je i Tottenham.

ATLETICO ŽELI CAVANIJA

Atletico Madrid ponudio je Edinsonu Cavaniju jednogodišnji ugovor uz mogućnost produljenja na još jednu godinu, piše danas Goal.

Madriđani mu nude plaću od oko šest milijuna eura godišnje, što mu je prihvatljivo, a dobio bi i priliku igrati uz Luisa Suareza, kolegu iz reprezentacije koji je nedavno u Atletico stigao iz Barcelone. Više OVDJE.

NEMA PONUDA ZA BROZOVIĆA

Corriere dello Sport piše da Inter nije dobio nijednu ponudu za Marcela Brozovića (27). Monaco je bio jedini zainteresiran, međutim, klub Nike Kovača nije financijski dovoljno moćan za takav transfer. Inter bi htio pustiti Brozovića jer trener Antonio Conte nije posebno oduševljen njegovim ponašanjem izvan terena.

MILAN DOVODI NASTASIĆA

Srpski stoper Matija Nastasić (27) blizu je prelaska u Milan. Sky piše da će ga Nijemci pustiti na posudbu, zasad nije poznato o kojim se ciframa radi.

NOVA VELIKA ZAMJENA BARCELONE I JUVENTUSA

Talijanski i španjolski mediji pišu da Barcelona i Juventus, nakon zamjene Arthura i Pjanića, spremaju novi veliki trade. Barcelona bi u Torino poslala Ousmanea Dembelea, mladog (23) desnokrilnog napadača kojeg je prije tri godine platila 136 milijuna eura. 

U suprotnom smjeru otišlo bi također desno krilo, ali sedam godina stariji Douglas Costa. Juventus je prije dvije godine za njega Bayernu platio 40 milijuna eura. Više OVDJE.

BILIĆ ŽELI ADEBAYORA

The Sun piše da je West Brom u kontaktu s 36-godišnjim Emmanuelom Adebayorom koji je trenutačno bez kluba. WBA hitno treba novog napadača, a Adebayor je slobodan i ima golemo iskustvo igranja u Premiershipu u Arsenalu, Cityju i Tottenhamu. Više OVDJE.

NEVJEROJATNI DETALJI GVARDIOLOVOG TRANSFERA IZ DINAMA U LEIPZIG

Joško Gvardiol, 18-godišnji stoper Dinama, prelazi u Leipzig uz odštetu od 16 milijuna eura. Međutim, saznajemo da je to samo dio naknade koju će njemački klub platiti hrvatskom prvaku za mladog braniča. Za svaku utakmicu u HNL-u u kojoj Gvardiol odigra najmanje 45 minuta Leipzig će Dinamu isplatiti 70 tisuća eura, a za svaku europsku utakmicu 100 tisuća eura. Više OVDJE.

BORBA BAYERNA I BARCELONE

Španjolski mediji pišu da će Amerikanac Sergino Dest iz Ajaxa otići u Barcelonu ili Bayern. Iako Ajax nije službeno prihvatio ponudu Barcelone, Španjolci se nadaju da će dovesti talentiranog desnog beka. U utrci je Bayern koji nudi više novca, no igrač preferira Barcelonu i ugovor bi uskoro trebao biti postignut.

BAYER DOVEO ARIASA

Bayer Leverkusen posudio je kolumbijskog beka Santiaga Ariasa iz Atletico Madrida.

VELIKI POSAO JUVENTUSA

Juventus radi na velikom poslu. Brazilac Douglas Costa blizu je odlaska iz kluba i mogao bi u engleske Wolvese.

Umjesto njega, Juventus bi doveo Talijana Federica Chiesu iz Fiorentine na posudbu uz obaveznu mogućnost otkupa.

Operacija Chiesa talijanskog prvaka iznosila bi oko 70 milijuna eura, samo se klubovi moraju dogovoriti oko načina na koji će krilni igrač otići u Torinu.

LIVERPOOL ŽELI BORUSSIJINO ČUDO OD DJETETA

Njemački Bild piše da je Liverpool ozbiljno zainteresiran za dovođenje Giovannija Reyne, njemačkog wunderkinda i sina legendarnog Claudija Reyne iz Borussije Dortmund.

U Dortmundu za Reynu spremaju prvi profesionalni ugovor s obzirom na to da uskoro puni 18 godina i klub ga ne namjerava pustiti, ali Liverpool se nada da bi sam igrač mogao tražiti odlazak. 

GODIN IMA NOVI KLUB

Diego Godin ima novi klub, potpisao je trogodišnji ugovor s Cagliarijem nakon što je kao slobodan igrač napustio Inter u kojem je proveo jednu sezonu. 

Njegov klub je to službeno potvrdio na svojim društvenim mrežama, a 34-godišnjak bi, ako odradi cijeli ugovor, na Sardiniji trebao igrati do 37. godine. 

 

Pročitajte više