SUPERSPORT HNL

Trebao je biti Vlašićev nasljednik, Hajduk ga odbacio, a sad je Dinamu odnio bodove

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

VARAŽDIN je u prvom susretu četvrtog kola SuperSport HNL-a protiv Dinama odigrao fantastičnu utakmicu pred sedam tisuća navijača i na kraju osvojio bod. Iako je takav ishod priželjkivao trener Mario Kovačević, na kraju je njegova momčad protiv hrvatskog prvaka mogla i do sva tri.

Promašili su nekoliko dobrih prilika, zaustavljali su ih Dominik Livaković i prečka, no ništa nije spriječilo Michelea Šegu, napadača kojeg je Kovačević ubacio umjesto Frana Brodića odmah na početku drugog dijela. Andris Herrera lagano mu je dodao loptu iz sredine na lijevo krilo, a Šego ju je iz prve pospremio u suprotni kut Livakovićeva gola.

Bio je to savršen poklon za 22. rođendan igrača kojeg je The Guardian 2017. godine uvrstio na popis 60 najboljih igrača rođenih 2000. godine, gdje se našao s Davidom Čolinom. "Nizak, brz i žestok ofenzivac sa sjajnim driblingom i osjećajem za prostor. Sposoban je kreirati prilike za sebe i suigrače. U klubu pažljivo grade njegovu karijeru i već su ga stavili u drugu momčad koja se natječe u drugoj ligi", pisao je tada Guardian.

U Hajduku za njega nije bilo mjesta

Šego je, dakle, glasio za velikog talenta Hajduka u koji je došao kao dječak iz Adriatica. Igrao je za mladu i drugu momčad splitskog kluba, da bi ga u siječnju 2020. godine poslali na posudbu u Slaven Belupo. Te je sezone u 23 nastupa zabio tri gola za koprivničkog prvoligaša pa se u kolovozu vratio u Hajduk.

Proslijeđen je ubrzo slovenskom Bravu za koji se u 29 nastupa devet puta upisao u strijelce. Tada mu je bila 21 godina, govorilo se da bi trebao naslijediti Nikolu Vlašića, ali nije završio u glavnom kadru Hajduka, nego se kalio u drugoj momčadi, na posudbi u Dugopolju te prošle godine Varaždinu, tada drugoligašu.

Tijekom ovog ljeta, kao i Tonio Teklić, raskinuo je ugovor s Hajdukom koji ga je vezao do iduće godine i vezao se za Varaždin do 2024. Pretpostavka je da je bio svjestan kako na Poljudu neće dobiti odgovarajuću minutažu ni bitnu ulogu s obzirom na brojne igrače dovedene za vrijeme predsjednika Lukše Jakobušića.

Za Hajduk odigrao 15 službenih utakmica

Ukupno je za Splićane odigrao 15 službenih utakmica te se jednom upisao u strijelce. Debitirao je 2018. godine protiv Cibalije, a nastupao je i za mlade hrvatske reprezentacije, od U-15 do U-20. U 54 reprezentativne utakmice postigao je 11 golova.

Varaždinu je u drugoligaškom društvu, na putu povratka u SuperSport HNL, pomogao sa sedam golova u 25 utakmica. Kovačević ga je ove sezone dvadesetak posljednjih minuta koristio protiv njegova Hajduka (0:2), kada je Varaždin odigrao odličnu utakmicu i ostao bez bodova, a onda je u pola sata na terenu donio zasluženi bod u utakmici s Dinamom.

Pročitajte više