Treći dan Zagreb Indoorsa: Čilić pobijedio Kunitsyna i obranio čast hrvatskih tenisača

MARIN ČILIĆ svladao je Rusa Igora Kunitsyna u drugom kolu Zagreb Indoorsa sa 7:6 i 6:2. U četvrtfinalu Čilić će igrati protiv petog nositelja Nijemca Floriana Mayera, koji je danas svladao Čeha Radeka Štepaneka. Čilić je u susret ušao dosta bojažljivo, iako je uspio osvojiti prva dva servis gema. Rus je izgledao nešto pokretljivije i sigurnije, što je iskoristio šestoj igri, kada je oduzeo servis hrvatskom tenisaču i poveo sa 4:2.

> Vratio se! Goranov nastup na Indoorsu popratili mediji od Indije, preko Francuske, do Perua

Nekoliko aplauza s tribina, koje su se usput rečeno dobrano popunile za ovaj dvoboj, pomoglo je Čiliću da oduzme servis u Rusu i sasvim se vrati u susret. Kod rezultata 5:4 za Kunitsyna, imao je Rus break loptu za prvi set, međutim Čilić je s dvama dobrim servisima otklonio opasnost. Servirao je potom Kunitsyn, a Čilić je propustio čak dvije break lopte, da bi se na koncu došlo do 13. igre.

U tie-breaku Čilić je bio puno agresivniji i koncentriranije. Napravio je na početku dva mini-breaka, poveo sa 4:2 i onda mirno odservirao do kraja za vodstvo od 1:0 u setovima. Veliki je to poticaj za donedavno prvog hrvatskog reketa, koji u posljednje vrijeme ne igra najbolje. Drugi set otvorio je Čilić dobrim servis gemom, a nastavio je Kunitsyn. Čilić je potom poveo sa 2:1, da bi onda iskoristio prvu break loptu te oduzeo servis ruskom tenisaču.

Svoj servis uspješno je zadržao i tako potvrdio break, a potom je i napao servis Rusa da što prije završi priču. Stigao je do 40:40...međutim ponestalo je koncentracije i Kunitsyn je osvojio gem i koliko toliko ostao u susretu. Treba napomenuti da se ruski tenisač opetovano žali na linijskog suca, koji je nekoliko sumnjivih loptu dosudio u korist Marina Čilića. Hrvatski tenisač potom je suvereno uzeo svoj servis gem da bi potom vrlo dominantno oduzeo servis Kunitsynu te zaokružio svoj dobar i kvalitetan nastup u prvom kolu.

"Bio sam malo nervozan na početku meča, ali srećom, brzo sam nadoknadio "break" zaostatka. Nisam se baš najbolje osjećao i zato moram paziti u sljedećem meču", rekao je najbolji hrvatski tenisač.

Pročitajte više