Treći put zaredom Meksiko i SAD u finalu Gold Cupa

TREĆI će put zaredom nogometne reprezentacije SAD-a i Meksika igrati u finalu Gold Cupa, kontinentalnog prvenstva Srednje, Sjeverne Amerike i Kariba.

Rezultat je to polufinalnih dvoboja odigranih u srijedu na Stadionu Reliant u Houstonu. Najprije je SAD pobijedio Panamu 1:0 pogotkom Clinta Dempseyja u 77. minuti, da bi potom pred 70.000 ljudi Meksikanci tek nakon produžetaka slomili otpor Hondurašana 2:0 pobjedom. Finale će se odigrati u subotu na Rose Bowlu u Pasadeni, Los Angeles.

Amerikanci su do devetog finala (četiri su puta slavili) došli zahvaljujući sjajnom osjećaju izbornika Boba Bradleyja, koji je u drugom poluvremenu u igru uveo Landona Donovana i Freddyja Adua. Upravo su ta dvojica nogometaša priredila pogodak Fulhamovu napadaču, koji je jednom pogodio i u četvrtfinalu protiv Jamajke.

Momčad Delyja Valdesa, najboljega panamskog igrača svih vremena, pobijedila je Amerikance u dvoboju drugog kola C-skupine 2:1.

U drugom je polufinalu Meksiko izborio 11. finale. Srednjoamerička je reprezentacija najtrofejnija u natjecanju s osam naslova, te branitelj naslova otprije dvije godine, kada je u finalu turnira koji se od 1991. godine redovito igra u SAD-u deklasirala domaćine 5:0 pobjedom.

Napadač Monterreya Aldo de Nigris doveo je Meksikance u vodstvo pogodivši glavom za svoj četvrti pogodak na turniru u 93. minuti, da bi na konačnih 2:0 šest minuta kasnije, nakon još jednoga odličnog De Nigrisova udarca glavom, rezultat postavio Javier Hernandez Chicharito, sa sedam golova najbolji strijelac turnira.

 

Gold Cup, polufinala:

Honduras – Meksiko 0:2 (De Nigris 93, hernandez 99)

SAD – Panama 1:0 (Dempsey 77)

Pročitajte više