Trećom gostujućom pobjedom Hrvatska čekira vizu za Euro

HRVATSKA nogometna reprezentacija danas (18:00) gostuje u Gruziji, u utakmici petog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012.

> Upoznajte nepoznanicu: Pogledajte kako je Gruzija dosad igrala u našoj grupi

> Trening u Tbilisiju koban za Iličevića: Zbog ozljede trbušnog zida otpao za Gruziju

> Po tri zlatna boda odletjeli i Šuker i Mandža

> Bilić: I bez Eduarda imam 15 ravnopravnih za udarni sastav

> Ketsbaia kao nitko do sada posložio Gruzijce: Obrana i vezni red čine strašni blok

Na stadionu Boris Paichadzhe izabranike Slavena Bilića dočekat će 11 ratnika Temurija Ketsbaije, gruzijskog izbornika dobro znanog navijačima Dinama. Kestbaia je prije 13 i pol godina golom u 120. minuti izbacio Croatiju iz Lige prvaka, a danas bi bio zadovoljan da nastavi niz neporaženosti u kvalifikacijama. Hrvatska je već slavila na gostovanjima u Latviji i Izraelu i ukoliko danas naši uzmu tri boda, napravili bi ogroman korak prema plasmanu na Euro.

Gruzija je u četiri dosadašnje utakmice uzela šest bodova (jedna pobjeda i tri remija), i gotovo nitko nije mogao zamisliti da će bez poraza dočekati ogled s našima. Maksimum ove gruzijske reprezentacije trebala bi biti borba za drugo mjesto, ali da su na samo jednom od dva teška gostovanja (Grčka i Latvija) uspjeli sačuvati vodstvo, danas bi bili legitimni kandidati za sam vrh.

Naši kao veliki favoriti ulaze u ovu utakmicu, od čega izbornik nije bježao u proteklih nekoliko dana. Bilić je za vrijeme mini-priprema naglašavao kako je atmosfera u reprezentaciji odlična, te da ju nije poremetila niti ozljeda Eduarda. Taman kad se činilo da će Eduardo biti jedini, na sinoćnjem treningu ozlijedio se Ivo Iličević - zbog problema s trbušnim zidom Kaiserslauternov veznjak danas neće igrati, priopćeno je iz reprezentacije.

Reprezentacije i klubovi Gruzije i Hrvatske nikad se prije nisu sastajali u službenim natjecanjima, ali zato jesu izbornici.

Igrajući za Everton Slaven Bilić je protiv Ketsbaijinog Newcastlea 28. veljače 1998. odigrao 0:0. Gruzijac bi tim rezultatom danas bio sretniji, ali nadamo se da ovaj put neće biti dobro raspoložen poslije ogleda s Hrvatima.

Pročitajte više