Trener Milana: Trebali smo Tottenhamu zabiti i više golova

Foto: EPA-EFE

U PRVOJ utakmici osmine finala Milan je na San Siru rezultatom 1:0 bio bolji od Tottenhama. Aktualnom prvaku Italije prednost je uoči uzvrata u Londonu donio Brahim Diaz golom u sedmoj minuti utakmice. Španjolac je poentirao iz prve prave akcije na utakmici i jedne od rijetkih prilika u prvom dijelu.

Domaća publika zvižducima je dočekala trenera Tottenhama Antonija Contea i hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića. Naime, njih dvojica su prethodno bili u redovima Milanovog gradskog rivala Intera kojem su 2021. donijeli naslov prvaka.

Do kraja utakmice gledali smo blagu, ali isto tako jalovu inicijativu Tottenhama. Milan je prijetio iz kontri i mogao je steći veću prednost, ali krajem utakmice su De Ketelaere i Thiaw promašili prilike. Ante Rebić je ostao na klupi, a uzvrat je 8. ožujka. Nakon pobjede pred novinare je stao trener Milana Stefano Pioli.

"Trebali smo zabiti još dva gola"

"Bila je to teška utakmica, borbena, kako smo očekivali, dobro smo igrali i znamo koliko će uzvrat biti težak. Odigrali smo utakmicu kakvu smo morali odigrati, koncentrirano, odlučno i timski. Zadovoljan sam. Trener je uvijek sretan kada vidi da se posao obavljen tijekom tjedna na treninzima materijalizira na terenu.

Nije se puno dogodilo u posljednje vrijeme, mogli smo igrati malo više u drugom poluvremenu, kada je pritisak Tottenhama pao, ali momci su igrali s velikim duhom, odlučnošću i čvrstoćom", rekao je Pioli pa se osvrnuo na promašaje krajem utakmice: 

"Da, trebali smo postići još dva gola. Ipak, utakmica je bila borbena, u nekim momentima su nas pritisnuli i odlično smo se branili u tim periodima, tako da ima puno pozitivnih strana. Ovo je samo prvi korak, drugi će biti još teži."

Pročitajte više