Trener otkrio kada bi se McGregor trebao boriti protiv Diaza i zašto ne želi druge protivnike

Foto: Getty Images/Guliver Image
 

CONOR MCGREGOR i Nate Diaz se sigurno neće susresti 30. prosinca na UFC-u 219. Da je prije nekoliko dana objavljena vijest bila netočna, potvrdio je nakon Dane Whitea i McGregorov glavni trener – John Kavanagh. On vjeruje da bi trilogiju “McGregor-Diaz” mogli vidjeti na Dan Sv. Patricka – 17. travnja u New Yorku.

"30. prosinca se sigurno neće dogoditi. Ne znam kako je krenula ta glasina, ali očito je uzela maha. Mogu vam reći da me zvao McGregorov menadžer i da su on i Conor čitav dan proveli na sastancima. Očito je da se tek od sutra može početi razmišljati o datumu meča", poručio je poznati MMA stručnjak u posljednjem intervjuu te je dodao:

"Da se mene pita, a moram tu istaknuti da se ovdje radi samo o mom mišljenju i to ne znači da će se ovo dogoditi, volio bih Natea Diaza u travnju. Zato bih pomaknuo taj dvoboj. U mojoj glavi vidim Dan Sv. Patricka, New York i Nate Diaz III. To bi bilo apsolutno fenomenalno. To je nešto što bih volio da se dogodi."

No, Kavahagh je ponovno naglasio da nema nikakav utjecaj na McGregora i njegovog menadžera. Odnosno da je on gotovo ravan nuli.

"Tome ću težiti sutra kada se nađem s Conorom i Audijem Attarom. Sa svojim utjecajem od 0.1 posto. Želim Diaza na taj datum  New Yorku. Naravno, možda bude i Canelo u svibnju", dodao je Kavanagh šaleći se.

Mnogi su htjeli vidjeti McGregora u “ozbiljnijoj” obrani naslova protiv pobjednika dvoboja Ferguson vs. Lee, koji ćemo pratiti na UFC-u 216. No, Kavanagh smatra da je Diaz ipak najlogičniji protivnik…

"Na kraju dana Diaz je došao do mene i pokazao je poštovanje. Iza svega ipak postoji međusobno poštovanje za ovo čime se bavimo. E sada. Siguran sam da će ljudi, kada se ovaj meč i službeno najavi, vikati: ‘A što je s Khabibom?’ ‘Što je s Tonyjem?’ ‘Što je s Leejem i ostalim dečkima?’ ‘Oni bi trebali dobiti priliku…'"

"Ali Conor to više nije dužan raditi. On je osvojio pojas u perolakoj kategoriji, privremeni pojas i pravi pojas. Osvojio je titulu u lakoj. U ovoj fazi svoje karijeri, on se bori jer mu je zabavno. Želi velike mečeve s mnogo uvertire. To i ja želim", objašnjava Kavanagh i zaključuje:

"Svaki put kada razmišljam o tome kakvog bi borca trebao stvoriti da bude problem za McGregora, uvijek pomislim na Natea Diaza. Taj može proći kroz bilo što, može parirati Conoru u ‘trash talku’, a tu je i taj animozitet između njegovog tima i Conorovog tima. Zbog mnogo razloga, meč protiv Diaza je ispravna stvar. A tu se zapravo i ne radi o ispravnosti. Ovo je profesionalizam i ovo je zabava. MMA je samo dio, dio je zabava. Teško je zamisliti zanimljiviji meč od te trilogije."
 

 

Pročitajte više