Trener Reala: Srce mi je slomljeno, sram me zbog toga

Foto: Epa

NAKON što je Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) odlučila da se uzvrat finala Cope Libertadoresa između Rivera i Boce igra 9. prosinca u Madridu na Santiago Bernabeuu, nogometni svijet digao se na noge.

Južnoameričke, ali i europske nogometne legende smatraju da se Superclasico može igrati jedino u Argentini i da sve ostalo nema smisla.

"Igranje utakmice u Madridu je sramota za cijelu Argentinu", smatra Bocin napadač Carlos Tevez. "Huligani su nam oduzeli radost igranja u svojoj domovini."

Legendarni igrač Boca Juniorsa Juan Roman Riquelme smatra kako je Superclasico prisilnom selidbom u Madrid izgubio svoju čaroliju.

"Sve mi se ovo čini čudnim. Superclasico je jedna od rijetkih stvari koja je bila naša. Bili su to nogometni praznici, druženja prijatelja i obitelji uz roštilj. Superclasico je naš, a sada su nam ga uzeli. S jedne strane moramo biti ponosni što su dva argentinska kluba u tako prestižnom finalu, ali je tužno što će se igrati u drugoj zemlji", kazao je Riquelme.

S njim se složio i trener Real Madrida Argentinac Santiago Solari koji je karijeru počeo kao igrač River Platea.

"Sretan sam što će se finale Copa Libertadoresa igrati u Madridu, ali i tužan što se mora igrati izvan Argentine. Ne mogu prestati razmišljati o tome zašto je došlo do toga da igramo tisućama kilometara daleko od Buenos Airesa. Zbog toga mi je srce slomljeno i sramim se."

Protiv igranja utakmice u Madridu bio je i Pepe Guardiola.

"Finale Copa Libertadoresa može se igrati jedino u Južnoj Americi, ovo nema smisla," kazao je menadžer Manchester Cityja.

Pročitajte više