HAJDUK - RIJEKA 0:4

Trener Rijeke: Nije tu bitan Simon Rožman, bitno je kako će ekipa igrati

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

RIJEKA je slavila u Jadranskom derbiju s 4:0 protiv Hajduka u sklopu 17. kola HT Prve lige.

Vodstvo je Riječanima donio Maxwell Boadu Acosty u 44. minuti, na 2:0 povisio je Momčilo Raspopović u 82., da bi točku na Hajdukov potop stavili Alexander Gorgon u 87. i Tibor Halilović u 93. minuti sudačke nadoknade.

Rijeka je ovim slavljem izjednačila najveću pobjedu u povijesti HNL-a na Poljudu. Isti je rezultat bio 2006. godine.

HNK Hajduk Split - HNK Rijeka Live Score

"Čestitam igračima i hvala navijačima. Utakmica je išla u smjeru koji smo očekivali. Prvih 20 minuta smo uspjeli izdržati pritisak Hajduka. Znali smo da će Hajduk nakon primljenog gola biti sve otvoreniji i to smo iskoristili", kazao je poslije utakmice trener Rijeke Simon Rožman.

Uslijedilo je pitanje čuje li se mladi slovenski stručnjak s Matjažom Kekom, izbornikom Slovenije i bivšim trenerom Rijeke.

"S njim se često čujem, ali i s drugim trenerima. Mi treneri razgovaramo međusobno često. S njim se čujem i kao izbornikom Slovenije."

Mladi Slovenac našao se u teškoj situaciji nakon što mu početak na klupi Rijeke nije bio kao iz snova. Je li ovom pobjedom učvrstio svoju poziciju?

"Simon Rožman nije tu bitan, bitno je kako će ekipa igrati. Odmah prvi dan sam rekao što želim od momčadi i to se sad ostvaruje. Sigurno da sadržaj nije još potpun, ali idemo korak po korak i analiziramo sve kako koga dobiti."

Ova pobjeda Rijeke otvorila je i borbu za drugo mjesto.

"Bit će neizvjesno do kraja. Dinamo trenutno sigurno izgleda najbolje. Mi ostali smo tu negdje. Napravit ćemo sve da osvojimo što više bodova", zaključio je slovenski stručnjak.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više