EUROPA LIGA

Trener Rijeke: Presjekla nas je Andrijaševićeva ozljeda

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

RIJEKA je s 1:0 poražena od Real Sociedada u prvoj utakmici grupne faze Europa lige odigranoj na Rujevici u 92. minuti golom Jona Bautiste.

Prvi je riječ pred novinarima dobio Juan Bautista, strijelac pobjedničkog pogotka Real Sociedada. 

"Sretni smo s ovim rezultatom, bila je jako teška utakmica. U prvom dijelu smo bili dobri u posjedu lopte, a tako se nastavilo i u drugom dijelu. Na kraju smo uspjeli i zabiti, nadamo se da ćemo do kraja Europa lige imati pozitivne rezultate", rekao je prvi od igrača Sociedada koji je izašao pred novinare pa dodao:

"Prekrasan je osjećaj pobijediti, jako smo sretni i cilj je nastaviti u ovom ritmu. Ono što je najvažnije je da smo osvojili tri boda. Bilo je prilika koje nismo zabili, ali napadali smo do samog kraja i na kraju slavili."

Smatra da nisu podcijenili Rijeku

Jeste li podcijenili Rijeku kad ste rekli da ovdje dolazite zabiti puno golova, a jedva ste zabili taj jedan, bilo je pitanje Indexa na koje je odgovorio igrač Sociedada. 

"Ne bih rekao da smo podcijenili Rijeku, znali smo da je Rijeka opasna ekipa, ali rezultat je na kraju ipak na našoj strani", rekao je igrač Sociedada. 

Trener gostiju bio je zadovoljan pobjedom

Nakon njega pred novinare je stigao Imanol Alguacil, trener Real Sociedada. 

"Moram reći da smo imali dosta prilika, došli smo do samog kraja i zabili u 92. minuti, ali mislim da nije bitno kad je pao gol, bitno je samo da smo zabili jer smo bili bolji i imali više prilika. Zaslužili smo pobjedu", rekao je trener Sociedada nakon susreta pa dodao:

"Ekipa se jako trudila, puno toga smo dobro napravili. Znali smo da je Rijeka jaka u tranziciji, da je sjajna u obrani i pokušali smo biti s njima u korak. Nije nam bilo lako, ali ipak, stvorili smo puno prilika i ostvarili ono po što smo došli. Jako sam sretan s time kako su igrači odigrali, a i Bautista je pokazao da je zaslužio mjesto koje je dobio. Da ne zaslužuje, ne bi ni bio ovdje." 

Rožman nahvalio igrače

Nakon trenera Sociedada, riječ je dobio domaći trener Simon Rožman koji je bio zadovoljan igrom svoje momčadi usprkos kasno primljenog golu. 

"Čestitke igračima, mislim da smo se postavili kako treba i veliko hvala navijačima koji su bili sjajni. Mislim da smo posebno u prvom dijelu jako dobro stajali, a u drugom nas je malo zatekla ozljeda Franka pa smo teško prolazili na njihovu polovicu, dobri su i brzi su, ali mi je malo žao što nismo izdržali do kraja i što nas nije nagradilo. Sve u svemu jedna jako dobra europska utakmica, ništa ne zamjeram igračima. Izgledali smo 60 minuta kako treba, čestitam Realu na pobjedi, a u nama ostaje žal zbog kasno primljenog gola", rekao je trener Rijeke Simon Rožman pa dodao:

"Nećemo pasti u sljedećim utakmicama, nastavit ćemo u ovom ritmu. Imamo mladu ekipu i imamo ideju, neće biti problema. Jedino mi je žao što nismo uspjeli zabiti. Nadam se samo da su ljudi bili zadovoljni s načinom na koji smo se borili i kako smo igrali. Pokušat ćemo u nekoj od sljedećih utakmica nastaviti u tom ritmu."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više