NOGOMET

Tuchel se prvi put oglasio nakon otkaza: Ovo je nešto najteže što moram reći

Foto: EPA-EFE

CHELSEA je prošlog tjedna dan nakon poraza od Dinama 1:0 u Maksimiru u prvom kolu skupine E Lige prvaka smijenio Thomasa Tuchela (49) s mjesta glavnog trenera. Nedugo potom na klupu Bluesa stigao je Brightonov menadžer Graham Potter, a nakon svega se prvi put oglasio i Tuchel. Njemački trener na društvenim mrežama napisao je oproštajnu poruku.

Tuchel: Shrvan sam

"Ovo je jedna od najtežih izjava koju sam ikad morao napisati i jedna za koju sam se nadao da neću morati napisati još puno godina. Shrvan sam što je završio moj period na klupi Chelseaja. Ovo je klub u kojem sam se osjećao kao kod kuće, kako profesionalno, tako osobno."

"Puno hvala svom osoblju, igračima i navijačima što su učinili da se osjećam kao kod kuće od početka. Ponos i zadovoljstvo koje sam osjetio pomogavši momčadi da osvoji Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo ostat će u meni zauvijek. Ponosan sam što sam bio dio klupske povijesti i uspomene u posljednjih 19 mjeseci uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu."

Vodio Chelsea u 100 utakmica

Tuchel, 49-godišnji Nijemac, u Chelsea je stigao u siječnju prošle godine i odmah je u prvoj sezoni iznenađujuće osvojio Ligu prvaka. U 100 utakmica na klupi Chelseaja je ostvario 60 pobjeda, a poraz od Dinama na startu nove sezone Lige prvaka bio mu je 16. otkako je u Londonu. Prije Chelseaja je vodio Mainz, Borussiju Dortmund i PSG. Prošle godine ga je UEFA izabrala za najboljeg trenera godine. 

Pročitajte više