TUDOR DOBIO UGOVOR NA GODINU DANA "Nudili su nam se brojni treneri, ali njega smo dugo pratili"

Foto: Getty Images/Guliver Image

IGOR TUDOR zasjeo je na klupu Udinesea! Hrvatski trener jutros je službeno potvrđen kao novi trener talijanskog prvoligaša.


Tudor je preuzeo momčad četiri kola prije kraja sezone nakon što je Massimo Oddo dobio otkaz zbog neslavnog rekordnog niza od 11 poraza.

Tudor ipak nije vatrogasno rješenje, ugovor je potpisao do 2019. uz opciju produljenja na još jednu sezonu.

"Pratimo ga već neko vrijeme", rekao je direktor kluba Franco Collavino na press konferenciji. "Ugovor će mu automatski biti produljen ukoliko se ispune određeni uvjeti."

"Mlad je trener međunarodnog ugleda. Mnogi treneri su nam nudili svoje usluge, ali s Tudorom možemo raditi na dugoročnom projektu. Zato danas on sjedi ovdje", dodao je.

Novinarima se prvi put obratio i Igor Tudor, koji se u talijanski nogomet vratio 11 godina nakon što se iz Juventusa i Siene vratio u Hajduk.

"Od početka sam imao dobar osjećaj u vezi s Udineseom. Divio sam se tom klubu, njihovoj profesionalnosti i načinu na koji rade s trenerima. Udinese je velik klub, u momčadi je mnogo zanimljivih mladih igrača. Vjerujem da možemo ostvariti velike stvari."

"Trener mora donijeti promjenu, ali sada moramo zasukati rukave i koncentrirati se na utakmice koje nam dolaze. Imamo težak posao u posljednje četiri utakmice. Moramo se sabrati odmah. Najvažnije je promijeniti mentalitet momčadi. Sviđa mi se agresivni, visoki tempo igre. Rekao sam dečkima na treningu da se odmore, a sutra ćemo se naći i početi pripreme za sljedeću utakmicu."

 

Pročitajte više