IGOR TUDOR

Tudor se opet požalio na istu stvar: Svaki trener na svijetu misli isto što i ja

Foto: EPA-EFE

MARSEILLE večeras gostuje kod Angersa u devetom kolu francuskog prvenstva. Momčad hrvatskog trenera Igora Tudora nakon osam odigranih kola ima učinak od šest pobjeda i dva remija i nalazi se na drugom mjestu, a za aktualnim prvakom Francuske PSG-om zaostaje dva boda.

Tudor o teškom rasporedu: Nisam ljutit, ali...

Pred Marseilleom je težak raspored jer u utorak dočekuje lisabonski Sporting u Ligi prvaka, ali gust raspored do sredine studenog čeka sve klubove, posebno one koji igraju po dvije utakmice tjedno. Do početka Svjetskog prvenstva u Kataru ostala su dva mjeseca i dotad se mora odigrati cijela grupna faza Lige prvaka.

U Ligi prvaka Tudorov sastav ima dva poraza (Tottenham i Eintracht Frankfurt) pa je pobjeda imperativ, baš kao i večeras. Uoči utakmice Tudor se požalio na težak raspored: "Nisam ljutit zbog toga. Mogu samo dati svoj komentar jer sam još uvijek dio ovog sporta. Svaki trener na svijetu misli isto što i ja. Takvo što ne mogu sam promijeniti. Nogomet je sve više i više posao, ali to je nešto što morate prihvatiti kada ste dio toga."

Tudor se već požalio

Tudor se i sredinom rujna požalio na žestok raspored utakmica. Nakon poraza od Eintracht Frankfurta je rekao: "Bili smo prespori na početku utakmice. Kao da nas je impresionirala Liga prvaka na našem stadionu. U drugom smo poluvremenu bili bolji. Trebali smo zabiti, ali nismo uspjeli. Igrali smo protiv jake ekipe, to se mora naglasiti. A ne smijemo zaboraviti ni da nam je to bila treća utakmica u šest dana. Igrači su dosta umorni, a ima i ozljeda. Nije normalno igrati takvim tempom. Vidjet ćemo kako u nedjelju riješiti probleme u obrani."

"Ugodno sam iznenađen suđenjem"

Tudor je pohvalio francuske suce: "Otkako sam u Marseilleu, slušao sam puno o sucima, ali ne uvijek u pozitivnom smislu. Ugodno sam iznenađen jer sam očekivao nižu razinu, a to nije slučaj. Ponekad je bilo nekih pogrešaka, ali općenito sam vidio dobro suđenje, i to ne samo za moju momčad već i u cijelom prvenstvu."

Pročitajte više