IGOR TUDOR

Tudor se vraća u klub koji je vodio prije pet godina?

Foto: EPA

IGOR TUDOR je nakon odlične sezone u kojoj je s Veronom osvojio deveto mjesto u talijanskom prvenstvu napustio klupu tog kluba. Klub je objavio službeno priopćenje u kojem stoji da je došlo do zajedničkog prekida suradnje. Splitski stručnjak izjavio je kako mu je u Veroni bilo lijepo, no s predsjednikom Maurizijom Settijem razišao se po pitanju planova za sljedeću sezonu.

La Gazzetta dello Sport piše kako je Verona sezonu odradila "iznad očekivanja". "Imala je samo šest bodova manje od velikana kao što je Atalanta", piše talijanski medij dodajući kako je Veronu napustio i sportski direktor Toy D'Amici. "Dugo sam razmišljao o tome. Cijenim iskrenost i transparentnost predsjednika u pojašnjavanju planova za sljedeću sezonu. No obojica smo se složili da ne postoje svi uvjeti potrebni da bismo nastavili suradnju. Stoga je bilo ispravno razići se", poručio je Tudor.

Također, La Gazzetta piše kako je favorit za preuzimanje Tudorova mjesta Gabriele Cioffi iz Udinesea. Tudora, pak, povezuju s Galatasarayem, turskim klubom koji je zauzeo razočaravajuće 13. mjesto u tamošnjem prvenstvu. Ta se informacija spominje i u nekolicini turskih medija, no potvrde zasad nema.

U Galatasarayu bio 2017. godine

Tudor je Galatasaray prije pet godina preuzeo od Jana Oldea Riekerinka. U sezoni 2016./2017. ostvario je 20 pobjeda, četiri neriješena rezultata i deset poraza. Turski mediji u prosincu 2017., kada je Tudor dobio otkaz, pisali su kako je klupski predsjednik Dursun Ozbek nakon cjelonoćnog vijećanja s najbližim suradnicima odlučio je otpustiti hrvatskog trenera

Imao je ugovor na još godinu dana, a pretpostavljalo se kako je suradnja otkazana zbog loših ishoda derbija. Galatasaray je nakon Tudora preuzeo Fatih Terim. Tudor je četiri mjeseca kasnije otišao u Udinese. Vodio je i mlađe uzraste Hajduka, prvu momčad u dva navrata te bio pomoćnik u hrvatskoj reprezentaciji.

Nalazio se i na klupi PAOK-a, Karabükspora i Udinesea te je bio pomoćnik Andree Pirla u Juventusu, što je pozicija na koju je otišao iz Hajduka. "Teška odluka. U Veroni sam pronašao radno okruženje i grupu fantastičnih igrača koji su omogućili da stvorim sklad s klubom. Zahvaljujući tome postigli smo izvanredne rezultate", rekao je Tudor za službene stranice Verone.

"Dugo sam razmišljao o tome. Cijenim iskrenost i transparentnost predsjednika u pojašnjavanju planova za sljedeću sezonu. No obojica smo se složili da ne postoje svi uvjeti potrebni da bismo nastavili suradnju. Stoga je bilo ispravno razići se. Pozdrav gradu Veroni, u kojem sam se lijepo proveo. Hvala navijačima koji su slali ljubav i toplinu. Klubu želim puno sreće", poručio je Tudor na odlasku iz Verone.

 

Pročitajte više